Πολιτικη

Οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης προς τη δημοτική αρχή...

Θέματα όπως οι δασικοί χάρτες, αλλά και η σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, ήταν αντικείμενο των ερωτήσεων προς την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

 Μάλιστα, ο κ. Κώστας Τζιούμης έφερε στο συμβούλιο και ένα ψήφισμα για τους δασικούς χάρτες, προκειμένου να συζητηθεί η υιοθέτησή του απ' το συμβούλιο.

 

Ο κ. Τσιαμούλος δήλωσε πως είναι πρόωρο να συζητηθεί το θέμα, καθώς ήδη υπάρχουν βελτιώσεις σχετικά με την ανάρτηση του αρμόδιου Υπουργείου. Ο κ. Τζιούμης είπε, πάντως, πως δεν υπάρχει χρόνος για κωλυσιεργίες.

 

Κατόπιν, ο κ. Τσιαμούλος έθεσε το ζήτημα με τα κανάλια της Digea που κάποια χωριά του Δήμου δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν. Επίσης, έθεσε το ζήτημα του εγγράφου απ' το ΓΕΕΘΑ, το οποίο αναφέρει πως τον Ιούλιο θα κλείσουν δυο στρατόπεδα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στην Τρίπολη-θέμα που ο arcadia 93.8 ανέδειξε σήμερα.

 

Ο κ. Παυλής ανέφερε πως το θέμα αφορά μόνο την Καλαμάτα, προσέθεσε πως η 124 ΠΒΕ δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει, αλλά ούτε και το στρατόπεδο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Τόνισε, χαρακτηριστικά, πως αναφέρεται μόνο στην Τρίπολη και όχι εν γένει στο σχεδιασμό του Υπουργείου.

 

Για το θέμα της Digea, ο κ. Παυλής είπε πως δεν μπορεί ο Δήμος να εμπλακεί στη διαδικασία, καθώς δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, όπως δήλωσε σαφώς και ο Επίτροπος που ελέγχει και εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής του Δήμου Τρίπολης.

 

O κ. Τσιαμούλος αμφισβήτησε πως δεν μπορεί να εμπλακεί ο Δήμος, καθώς ανέφερε νόμο που το επιτρέπει.

 

Ο κ. Παυλής απάντησε πως βεβαίως και ο Δήμος θα συνεργάζεται με τον κάθε πάροχο αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να δαπανηθεί οποιοδήποτε ποσό απ' τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης γι' αυτό το σκοπό.

 

Κοινώς, το θέμα είναι πως η Digea δεν ενδιαφέρεται ν' αναβαθμίσει ή να διορθώσει τους αναμεταδότες της γιατί, όπως καταλαβαίνετε, τα χωριά του δήμου Τρίπολης δεν αποτελούν..."target group" των διαφημιστών, άρα αντιμετωπίζονται ως "περιττό βάρος"... Αυτή είναι η "ωμή" αλήθεια....

 

Ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, η οποία έχει σταματήσει και ο κ. Παυλής δεσμεύτηκε πως θα επιλυθεί το πρόβλημα άμεσα.

 

Η κ. Γιαννούλη εστίασε στο θέμα του δρόμου που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την τραγική του κατάσταση, αλλά και στους δρόμους που οδηγούν στο δεύτερο γυμνάσιο και λύκειο. Γενικά, να πούμε, πως σσχδόν ολόκληρο το αστικό, οδικό δίκτυο είναι σε κατάσταση..."Συριακής πόλης"-χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να φανούμε αναίσθητοι απέναντι στη δοκιμασία που υφίσταται ο λαός της Συρίας, φυσικά-.

 

Ο κ. Δήμαρχος δεν αμφισβήτησε την κατάσταση των δρόμων αλλά είπε πως οι δρόμοι αυτοί είναι εκτός σχεδίου πόλης και υπάρχουν τα..."γνωστά" θέματα, γραφειοκρατικής φύσεως. Πάντως, είπε πως έχουν γίνει οι μελέτες και το θέμα βρίσκεται επί χρόνια στη διαδικασία των αποζημιώσεων, εννοώντας τους ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία θα πρέπει να απαλλοτριωθούν. Δήλωσε δε, πως ο Δήμος έχει συμφωνήσει με τους μισούς περίπου και ο στόχος είναι να φθάσουν σε συμφωνία με το 70%, οπότε, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το έργο θα προχωρήσει, με συγχρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ προφανώς...

 

Ο κ. Νικολάου, από την πλευρά του, έκανε ερώτηση για το θέμα της ποιότητας του νερού στη Βλαχοκερασιά-θέμα που επίσης ανέδειξε ο arcadia 93.8 σήμερα, μετά από καταγγελίες- αλλά και για το ζήτημα που έχει προκύψει με το Μουσικό Σχολείο και την αντιπαράθεση μεταξύ του Διευθυντή του, του κ. Μπιστόλα, και μέλους του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του κ. Κουφαλάκου. Ζήτησε τη συμπαράσταση του συμβουλίου για τον κ. Κουφαλάκο που δικάζεται σε λίγες ημέρες, μέσω ψηφίσματος.

 

Ο κ. Κακλαμάνος είπε πως τα ψηφίσματα εξετάζονται πρώτα από επιτροπή των επικεφαλής των παρατάξεων, προκειμένου να είναι ομόφωνα αφού, σε άλλη περίπτωση, δεν έχουν λόγο ύπαρξης,

 

Ο κ. Νικολάου είπε πως η παράταξή του διαφωνεί με αυτή τη διαδικασία.

 

Τελικά, τα ψηφίσματα, για...διαδικαστικούς λόγους, παραπέμφθηκαν στις αυριανές καλένδες....

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.