Πολιτικη

Π.Σγουρίδης:"Eίμαστε το αναγκαίο καλό" (photos)

Στο ρόλο του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ στην κυβέρνηση, αλλά και στην οικονομία και τα εθνικά θέματα, αναφέρθηκε, σε συνέντευξη του στην Τρίπολη, ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο κ. Σγουρίδης βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποιούν στελέχη των ΑΝ.ΕΛ σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να γίνει αναδιοργάνωση αυτού του πολιτικού φορέα, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του πρόσφατου, τρίτου, συνεδρίου του.

Τον κ. Σγουρίδη πλαισίωσαν οι κ. Κωνσταντίνος Γκίκας και Αλέξανδρος Ντίξον.

 

Ειδικότερα, ο κ. Σγουρίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων τα εξής:

 

Για το Σύριζα και τη συνεργασία μαζί του

Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι, έχουμε αποδείξει πως είμαστε όντως ένα "αναγκαίο καλό". Η συνεργασία μας με το Σύριζα βασίζεται σε κοινές προγραμματικές θέσεις, κύριος στόχος μας η καταπολέμηση της διαφθοράς του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Οι "κόκκινες γραμμές" που έχουμε θέσει, ως κόμμα, σχετικά με θέματα εθνικά αλλά και κοινωνικά, παραμένουν αναλλοίωτες. Έχουμε συνεπείς θέσεις, εν αντιθέσει με άλλους πολιτικούς φορείς-Ν.Δ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, που περνάνε κρίση ταυτότητας. 

Για την οικονομία

Στο σημερινό Eurogroup δεν θα συζητηθεί καν το ελληνικό ζήτημα. Προβλέπουμε πως στις 7 Απριλίου θα δοθεί μια λύση, πιθανώς με δάνειο-γέφυρα, για να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας τον Ιούνιο. Πολλές φορές, οι απαιτήσεις των δανειστών μας, είναι παράλογες. Οι μεγάλες επενδύσεις δεν επηρεάζονται απ' τη φορολογία και την άνοδο του Φ.Π.Α αλλά αποτελούν στρατηγικές επιλογές. Μπορεί να μην συμφωνούμε, ως προς την φιλοσοφία της οικονομικής ανάπτυξης, με το Σύριζα, αλλά στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο απ' την κρίση. Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία της αγοράς, αλλά με κοινωνικό έλεγχο. Ανάκαμψη και σταθεροποίηση της εθνικής οικονομίας θα έχουμε μετά το 2023.

Για τα εθνικά θέματα

Η Τουρκία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ε.Ε., αναπόφευκτα αυτό μας επηρεάζει. Είμαστε έτοιμοι, ως χώρα, να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση, εκ μέρους των γειτόνων μας. Τα εθνικά σύνορα είναι αδιαπραγμάτευτα. Όσον αφορά τα Σκόπια, δυστυχώς η πολιτική κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι ρευστή και δεν μας επιτρέπει να έχουμε αξιόπιστους συνομιλητές, σχετικά με το θέμα της ονομασίας. Εμείς, πάντως, είμαστε αντίθετοι σε κάθε λύση που θα αφορά ονομασία με τη χρησιμοποίηση του όρου "Μακεδονία", καθ' οιονδήποτε τρόπο.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.