Πολιτικη

Mύδροι Τατούλη κατά "ανύπαρκτων και ανίκανων" Βουλευτών (video)

Η διαχείριση των απορριμμάτων ήταν θέμα επερώτησης του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", κ. Νίκου Γόντικα, στο αποψινό Περιφερειακό Συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ο κ. Γόντικας αναφέρθηκε στην αντίθεση Δημάρχων και Βουλευτών απέναντι στη ΣΔΙΤ και εν γένει του προγραμματισμού της Περιφερειακής Αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

 

Βέβαια, ο κ. Γόντικας αναρωτήθηκε προς τι αυτό το "όψιμο" ενδιαφέρον όλων των εμπλεκομένων σε σχέση με τα απορρίμματα, επαναλαμβάνοντας τις εκπεφρασμένες θέσεις της παράταξής του, σημειώνοντας πως κανείς δεν είχε πρόβλημα με τις παλαιότερες μεθοδεύσεις. 

 

Κατέληξε πως όλα αυτά έχουν σκοπό να οδηγηθεί η κατάσταση στην υιοθέτηση μιας λύσεως ανάγκης, η οποία θα είναι κοστοβόρα για τους πολίτες.

 

Η κ. Νικολάκου ανέλαβε να απαντήσει εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, λέγοντας πως η τοποθέτηση του κ. Γόντικα δεν είναι "σοβαρή". Επίσης, προχώρησε σε "επίθεση" εναντίον της Ν.Δ και του ΠαΣοΚ, αναφεροντας πως ποτέ δεν ήταν θετικοί οι εκπρόσωποί τους απέναντι στο έργο. Αναρωτήθηκε δε "Τι να κάνουμε τώρα που ο σχεδιασμός της Περιφέρειας είναι ο καλύτερος;"

 

Η κ. Νικολάκου, αναφερόμενη σε "πολιτικούς" εν γένει, είπε πως προσπαθούν να πλήξουν, μέσω του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, το κύρος του Περιφερειάρχη και να αποτρέψουν την τρίτη, συνεχή του θητεία. Κατηγόρησε τους ανωτέρω πολιτικούς πως, μέχρι τώρα, δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ με τα προβλήματα της Πελοποννήσου. 

 

Όσον αφορά, το άμεσο μέλλον των...σκουπιδιών, η κ. Αντιπεριφερειάρχης είπε πως θα προχωρήσει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο κι αν αυτό δυσαρεστεί κάποιους...

 

Ο κ. Γόντικας απόρησε για ποιο λόγο δεν πήρε το λόγο ο κ. Τατούλης ν' απαντήσει. Δήλωσε δε πως ίσως το κάνει, όταν δεν θα μπορεί ο ίδιος ν' απαντήσει.

 

Η κ. Νικολάκου χαρακτήρισε τον κ. Γόντικα "προβοκάτορα" και ανέφερε πως σε σχέση με το ερώτημα "που πάνε τα σκουπίδια", θα πρέπει να ερωτηθούν οι Δήμοι. 

 

 

Για το θέμα της Μεγαλόπολης, η κ Νικολάκου είπε πως δεν είχε συναινέσει ποτέ το Περιφερειακό Συμβούλιο σε χωροθέτηση ΧΥΤΕΑ εκεί, ήταν μια απόφαση μονομερής της Κυβέρνησης και θα προσβληθεί στο ΣΤΕ.

 

 

Ο κ. Τατούλης, απάντησε, ωστόσο και χαρακτήρισε "υστερόβουλο" τον κ. Γόντικα. Αναφέρθηκε στο έργο που προωθεί η Περιφέρεια για τα απορρίμματα ως "πλέον πράσινο", ενώ αναφερόμενος σε παλαιότερες κατηγορίες εναντίον του απ' την πλευρά του κ. Γόντικα, τον κάλεσε να του ζητήσει συγγνώμη καθώς δεν επαληθεύτηκαν τα όσα ισχυριζόταν, περί αναδόχων του έργου.

 

Όσον αφορά τους Βουλευτές που αντέδρασαν πρόσφατα σε σχέση με το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους χαρακτήρισε "φοβικούς"- λόγω της ανικανότητάς τους να καταστούν χρήσιμοι, όπως είπε-, ενώ, επίσης, δήλωσε πως επιθυμούν "διορισμό και όχι εκλογή απ' τους πολίτες". Επεσήμανε την "καθαρή" σχέση που έχει ο ίδιος και η παράταξή του με τους πολίτες της Πελοποννήσου και την αλλαγή πλεύσης της σημερινής κυβέρνησης.

 

Ο κ. Περιφερειάρχης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, με την εξής, αποστροφή:

 

" Ο χώρος της Πελοποννήσου δεν είναι εύκολος πολιτικά. Δεν μπορείς να κοροιδέψεις τους πολίτες, με τις άναρθρες κραυγές σου, την ανικανότητά σου και την ανυπαρξία σου. Μην ανησυχείτε, κ. Γόντικα. Εσείς, στην εφηρμοσμένη πολιτική σας, είχατε Τσέρνομπιλ και μολυσμένα ποτάμια. Εμείς δίνουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Και αυτό θα είναι πρόκριμμα για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019". 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.