Πολιτικη

Σμυρνιώτης: Ο κ. Παυλής είτε είναι άσχετος είτε μας δουλεύει...

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, παραχώρησε, πριν λίγο, συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Αφού αποδόμησε τους ισχυρισμούς του κ. Δημάρχου περί "35 αναθέσεων για τους δρόμους", λέγοντας, χαρακτηριστικά πως ο νόμος επιτρέπει μια (1) ανάθεση το χρόνο ανά δημοτική ενότητα, αλλά και περιγράφοντας, εν γένει, την πολιτική του κ. Παυλή ως "μνημείο αφερεγγυότητας" και "ελαφρότητας", ο κ. Σμυρνιώτης προέβη σε στοχευμένες κριτικές παρατηρήσεις για θέματα όπως η ΚΕΔΗΤ, η ΔΕΥΑΤ, η μίσθωση του κτηρίου του Δημαρχείου, αλλά και ο απολογισμός του Βοσυνιώτειου Ιδρύματος.

 

Ειδικότερα, ο κ. Σμυρνιώτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

 

Δρόμος Πανεπιστημίου

 

Δεν φτάνει που έκανε τρία χρόνια για να καταλάβει πως το μεγαλύτερό του μέρος είναι εκτός σχεδίου πόλεως, τώρα μας λέει πως έχει συνεννοηθεί με τους μισούς απ' τους ιδιοκτήτες των οποίων κομμάτια της ιδιοκτησίας θα πρέπει να απαλλοτριωθούν αλλά και με την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση του έργου...Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, δηλαδή..

 

Κτήριο στέγασης Δημαρχείου

 

Το 2011 προχωρήσαμε σε μίσθωση του εν λόγω κτηρίου, πετυχαίνοντας μείωση του λειτουργικού κόστους του Δήμου αλλά και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες για τον πολίτη. Ο κ. Παυλής, τότε, χαρακτήριζε τη σύμβαση "αμαρτωλή" και υποσχόταν πως θα λύσει πλήρως το ζήτημα της στέγασης, με πολύ μικρότερο κόστος. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ανανέωσε τη συγκεκριμένη μίσθωση για επτά χρόνια! Εντύπωση μου κάνει, πάντως, πως ένας επικεφαλής αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης άλλαξε γνώμη κατά την ψηφοφορία του θέματος, ενώ ένας άλλος φρόντισε απλά να...απουσιάζει!

 

Τιμολόγιο ΔΕΥΑΤ

 

Έχουμε.."αποκλειστεί" απ' το Δ.Σ. της επιχείρησης, συνεπώς ψηφίσαμε "παρών" στο θέμα αυτό. Ωστόσο, παρατηρείται το "μαγικό φαινόμενο" να εμφανίζονται αυξημένα έσοδα με μειωμένο-κατά τη δημοτική αρχή- τιμολόγιο! Αυτό είναι άλλη μια "καινοτομία", προφανώς, της διοίκησης Παυλή...Όπως και η απουσία δημοπρατήσεων για έργα...Αυτό, τελικά, που ξέρει πολύ καλά να κάνει ο κ. Δήμαρχος είναι να περιφέρεται από χωριό σε χωριό και να παρακολουθεί την εξέλιξη "έργων", βιντεοσκοπούμενος και φωτογραφιζόμενος...Προχθές, δυο φίλαθλοι, κοντά στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης, έπεσαν μέσα-ευτυχώς, χωρίς να τραυματιστούν- σε ένα από αυτά τα "έργα" Παυλή...Αν είναι έτσι τα "έργα"...

 

Βοσυνιώτειο

 

Λυπάμαι, γιατί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος, έχει γίνει επαίτης για λίγα χρήματα ενίσχυσης απ' το Δήμο...Λίγη ντροπή και μια συγγνώμη εκ μέρους του, αλλά και εκ μέρους του Δημάρχου, απέναντι στους εργαζόμενους του Ιδρύματος, τους οποίους κοροϊδεύουν επί τριετία, δεν θα έβλαπτε..

 

ΚΕΔΗΤ

 

Η κορυφή του παγόβουνου, χαρακτηριστική περίπτωση του πως αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή τη διοίκηση. Όταν μας κάνει τη χάρη και παρευρίσκεται η κ. Μπρακουμάτσου στο Συμβούλιο, απαντάει στις ερωτήσεις περί ΚΕΔΗΤ πανομοιότυπα...Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, θα καταρτιστεί προϋπολογισμός, θα εγκριθεί κ.ο.κ. Η πραγματικότητα είναι πως η ΚΕΔΗΤ δεν πληρώνει επί 1,5 χρόνο λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ούτε προμηθευτές, οι εργαζόμενοί της στους παιδικούς σταθμούς που λειτουργεί δε, πηγαίνουν στα παιδιά τρόφιμα απ' το σπίτι τους! Κι αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως! Δυο χρόνια πέρασαν απ' το σκάνδαλο που αφορά την ΚΕΔΗΤ, φαίνεται πως ο Δήμαρχος θεωρεί πως ξεμπέρδεψε με το ν' αντικαταστήσει τον Πρόεδρο του Δ.Σ...Οι ευθύνες για το κατάντημα της ΚΕΔΗΤ βαρύνουν, αποκλειστικά, τον κ. Παυλή! Εμείς θ' αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία και, σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες παρατάξεις, θα ζητήσουμε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί η λειτουργία και η βιωσιμότητα της επιχείρησης. Ζητούμενο είναι η επιστροφή της ΚΕΔΗΤ στην κανονικότητα.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.