Πολιτικη

Παπαηλιού: "Η απομόνωση της Κάτω Γορτυνίας μπορεί να αρθεί με την εύκολη και ταχεία πρόσβαση"

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας συνοδευόμενος από το βουλευτή Αρκαδίας Γιώργο Παπαηλιού, χθες 26 Μαρτίου, επισκέφθηκε την Κάτω Γορτυνία.

 

Ο Γιώργος Παπαηλιού, μιλώντας σε κατοίκους των Τροπαίων, μεταξύ των άλλων, είπε:

 

Η επίσκεψη  υπουργού στην Κάτω Γορτυνία και η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους κατοίκους, αποδεικνύει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για μία απομονωμένη και  εγκαταλειμένη, εδώ και πολλά χρόνια, περιοχή της Αρκαδίας, όπως η Κάτω Γορτυνία.

 

Η Γορτυνία, για να είναι διοικητικά λειτουργική, πρέπει να χωριστεί σε δύο δήμους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και εν όψει της αναθεώρησης του «Καλλικράτη».

 

Η απομόνωση της Κάτω Γορτυνίας μπορεί να αρθεί με την εύκολη και ταχεία πρόσβαση προς αυτήν – προτεραιότητα αποτελεί η παράκαμψη των Λαγκαδίων, χωρίς να γίνονται, όπως στο παρελθόν, εξωπραγματικές εξαγγελίες για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας – και η βελτίωση του κακού εσωτερικού οδικού δικτύου, για το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το λόγο και την ευθύνη.

 

Και στην Κάτω Γορτυνία υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία αναφοράς που μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακές αιχμές, όπως π.χ. η Λίμνη του Λάδωνα, τα ιαματικά λουτρά Ηραίας, πολιτιστικά μνημεία κλπ. Χρειάζεται η συνεργασία όλων των βαθμίδων της διοίκησης (κεντρική κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση α ΄ και β΄ βαθμού)

   

Για το ζέον θέμα των απορριμμάτων : Η δημοτική πλειοψηφία δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στη σύσταση του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ο οποίος  κατά τη συνάντησή που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Η. Παπαηλιού,  πρότεινε  στο δήμαρχο Γορτυνίας την  επέκταση του συστήματος διαλογής στην πηγή, ανακύκλωση και προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Πάντως, ούτως ή άλλως,  η αρμοδιότητα και η ευθύνη ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.