Πολιτικη

Παπαηλιού: "Η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό έλεγχο του κράτους"

Η ενέργεια, ως δημόσιο-κοινωνικό αγαθό, θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους για λόγους δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέτρεψε τις αποφάσεις της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη "μικρή" ΔΕΗ, την εκχώρηση λιγνιτικών αλλά και υδροηλεκτρικών μονάδων  και την παραχώρηση του 66 % του ΑΔΜΗΕ

 

Στις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας "καθρεφτίζονται" "παίκτες" ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας που συγκρούονται, αλλά και τα γνωστά εγχώρια, οικονομικά και πολιτικά, συμφέροντα

 

Η Μεγαλόπολη, πρέπει να βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση, ώστε η κυβερνητική προσπάθεια για θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης να ευοδωθεί

 

 

O βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού δεν μπόρεσε να παραστεί κατά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης (2/4) για τις "προθέσεις πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ" στην  εν εξελίξει διαπραγμάτευση για τη 2 η αξιολόγηση.

 

Απέστειλε επιστολή,στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρει τα εξής :  

                                                                         

"Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης σας συνέρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του ενεργειακού τομέα, της ΔΕΗ και του δήμου Μεγαλόπολης που φιλοξενεί μονάδες της ΔΕΗ. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα επηρεάσουν την πορεία της ΔΕΗ αλλά και της χώρας.

 

Ο ενεργειακός τομέας είναι στρατηγικής σημασίας. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι η ενέργεια, ως δημόσιο-κοινωνικό αγαθό, θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους για λόγους δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας. Αυτή η δέσμευση προβλέπεται να περιβληθεί και συνταγματική προστασία στη σχεδιαζόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δώσει δείγμα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση, με την ανατροπή των αποφάσεων της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη "μικρή" ΔΕΗ, την εκχώρηση λιγνιτικών αλλά και υδροηλεκτρικών μονάδων  και την παραχώρηση του 66 % του ΑΔΜΗΕ.

 

Είναι προφανές, ότι η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης κινείται  σε εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον. Πέραν της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας που αποτελεί ευρωπαϊκή πολιτική  που δεσμεύει και  τη χώρα μας, στις απαιτήσεις των δανειστών της "καθρεφτίζονται" "παίκτες" ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας που συγκρούονται, αλλά και τα γνωστά εγχώρια, οικονομικά και πολιτικά, συμφέροντα.        

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περιοχές, όπου λειτουργούν μονάδες της ΔΕΗ, όπως η Μεγαλόπολη, πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση, ώστε η κυβερνητική προσπάθεια για θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης να ευοδωθεί"

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.