Πολιτικη

"Ο Παυλής παίζει με τους εργαζόμενους της ΚΕΔΗΤ"

Να ειπωθούν αλήθειες για την ΚΕΔΗΤ ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Τρίπολη–Αλλάζουμε τα Δεδομένα" κ. Νίκος Τσιαμούλος.

 Παράλληλα υπογράμμισε την αναγκαιότητα να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το απόγευμα της 5ης Απριλίου 2017. 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΕΔΗΤ

Ο κ. Τσιαμούλος είπε προς τη Δημοτική Αρχή ότι για την υπόθεση της ΚΕΔΗΤ "μας έχετε χορτάσει ψέματα" και κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι κινήθηκε αδίστακτα και άδειασε δικούς του συντρόφους- συνεργάτες.

"Χθες ήταν ο κ. Τσούκας, σήμερα η κυρία Μπρακουμάτσου, αύριο κάποιος άλλος. Πριν λίγες ημέρες η κ. Μπρακουμάτσου δήλωνε  ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν μόνο 1 μήνα μισθοδοσίας πριν το Πάσχα και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος δήλωνε ότι θα εξοφληθούν και οι 6 μήνες οφειλής. Παίζετε με την υπομονή των εργαζομένων που με αυτοθυσία και απλήρωτοι κρατούν σε υψηλό επίπεδο τις δομές της ΚΕΔΗΤ".

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Για το θέμα αυτό, η παράταξη "Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα" δεν ήταν παρούσα και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.Την επομένη μέρα του δημοτικού συμβουλίου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, ο κ. Τσιαμούλος έκανε γνωστό ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την απόφαση παράτασης των μισθωμένων πάρκινγκ, με αποτέλεσμα η πόλη να μην έχει σήμερα μισθωμένα πάρκινγκ και κατά συνέπεια καταρρίπτει την αναθεωρημένη κυκλοφοριακή μελέτη που συντάχθηκε και ψηφίστηκε με βάση αυτά τα πάρκινγκ.

"Έχουμε κάνει μισθωτήρια με συνδημότες μας, πρέπει κάποια στιγμή να τους πληρώσουμε γιατί και αυτή πληρώνουν φόρους και θα πληρώσουμε. Κάποιοι θα μας πάνε στα δικαστήρια και θα πληρώσουμε ως συνήθως όλοι οι δημότες “βαπορίσια” την ασυνέπεια της Δημοτικής Αρχής" είπε.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΉ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Υπέρ της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης τάχθηκε ο Νίκος Τσιαμούλος για πολλοστή φορά και εξέφρασε την άποψη ότι η διοίκηση του Δήμου δεν το θέλει αυτό, παρόλο που είχε δεσμευτεί προεκλογικά, για να μην βλέπει ο κόσμος τα χάλια τους.

"Πρέπει ο δημότης να έχει την δυνατότητα αυτή και να διαμορφώνει όσο το δυνατόν καλύτερη άποψη-ενημέρωση για τα τεκταινόμενα του Δήμου Τρίπολης. Υπάρχουν, -συμπλήρωσε τελειώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τσιαμούλος-, πολλοί Δήμοι καθώς και η ΚΕΔΕ που έχουν υιοθετήσει αυτού του είδους την ενημέρωση, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό να “συμμετέχουν” στις αποφάσεις του Δήμου και να κρίνουν πιο σωστά."

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο κ. Τσιαμούλος είναι η ενημέρωση που πρέπει να γίνει στο σώμα για τις επικείμενες αλλαγές που σχεδιάζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών για το σχέδιο "Καλλικράτης", σε συνδυασμό με τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

"Καλό είναι να διοργανώσουμε μια ημερίδα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και της ΚΕΔΕ, για να έχουμε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση για αυτό το νέο νομοσχέδιο."

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

"Η παράταξή μας δεν ψήφισε τις εκδηλώσεις διότι δεν συμφωνεί με την επιλογή των εκδηλώσεων που γίνονται από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Βρέντα. Το πρώτο Πάσχα ψηφίσαμε ναι διότι ο Δήμαρχος έλεγε ότι οι προηγούμενοι δαπανούσαν πολλά χρήματα και φέτος φέρνει το ίδιο και παραπάνω κόστος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια" είπε ο κ. Τσιαμούλος.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.