Πολιτικη

Παπαηλιού για Ραδιομαραθώνιο: Να ενταχθούν ομαλά τα ΑμεΑ στο κοινωνικό περιβάλλον

Το κενό της έλλειψης κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Τρίπολη πρέπει και μπορεί να καλυφθεί με την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων, αναφέρει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας.



Σε μήνυμά του για το ραδιομαραθώνιο τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου για τη λειτουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Τρίπολη, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού αναφέρει τα εξής:

Ο ραδιομαραθώνιος για τη λειτουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Τρίπολη «με πρωτοβουλία του Κέντρου Αποκατάστασης «Παλλάδιον» σε συνεργασία με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5, τον Αρκαδία 93,8 και με την υποστήριξη της ΕΡΤ Τρίπολης»,  όπως και όλες οι σχετικές εκδηλώσεις, αποτελεί έκφραση του ενδιαφέροντος αλλά και της αγωνίας των πολιτών γι΄ αυτή την ομάδα συμπολιτών μας.

Ο πολιτισμός επιβάλλει τα παιδιά με αναπηρία, που είναι άτομα με ειδικές ικανότητες, να μπορούν να ενσωματωθούν ισότιμα στην κοινωνία.  Όμως για να γίνει αυτό, απαιτούνται συγκεκριμένες «υλικές» προϋποθέσεις.
   
Σ΄ αυτό το πλαίσιο, πρέπει  η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε να συμβάλλει, μέσω πολυεπίπεδων δράσεων, στην ομαλή ένταξη αυτών των ατόμων στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Το κενό της έλλειψης κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Τρίπολη πρέπει και μπορεί να καλυφθεί με την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σ’  αυτά τα παιδιά, να δραστηριοποιούνται πολύπλευρα, ώστε, εν ευθέτω χρόνω,  να καταστούν δημιουργικά μέλη της κοινωνίας. 
   
Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και θερμές ευχές για την επιτυχία του ραδιομαραθώνιου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.