Πολιτικη

Ο Γ. Παπαηλιού για το έθιμο του Αη-Γιώργη

Πρόκειται για ανεκτίμητο θησαυρό της άϋλης πολιτιστικής παράδοσης, που χαρακτηρίζει την τοπική  πολιτιστική ταυτότητα της Νεστάνης.



Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την ενημερωτική ημερίδα για τη "διαφύλαξη της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς", που έγινε στη Νεστάνη (22.4.2017), μεταξύ των άλλων, είπε :  

Τα ήθη και τα έθιμα, η άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας αποτελούν σημαντικά στοιχεία της εθνικής ταυτότητάς μας.

Εν προκειμένω, το έθιμο του Αη-Γιώργη, αυτός ο ανεκτίμητος θησαυρός της άϋλης πολιτιστικής παράδοσης, χαρακτηρίζει την τοπική  πολιτιστική ταυτότητα της Νεστάνης.

Η λαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και ο λαϊκός πολιτισμός μαζί με το παρθένο έδαφος, την ανόθευτη φύση, το φυσικό κάλλος, τη μυθολογία, την ιστορία έχουν μία αυταξία.

Πρέπει να διασωθούν, να διατηρηθούν και να προστατευθούν, ιδιαίτερα σήμερα την περίοδο της παγκοσμιοποίησης, μέσω της οποίας επιχειρείται η πολτοποίηση αξιών, συνειδήσεων, νοοτροπιών, συμπεριφορών, χαρακτήρων και περαιτέρω η επιβολή παγκοσμιοποιημένων προτύπων ευτελούς αξίας προς όφελος των ισχυρών.    

Ταυτόχρονα, αυτά τα στοιχεία μαζί με το δραστήριο ανθρώπινο δυναμικό της Νεστάνης, της ευρύτερης περιοχής και της Αρκαδίας συνιστούν συγκριτικό πλεονέκτημα, που μπορεί να μετασχηματισθεί σε αναπτυξιακή αιχμή για τη χώρα και την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.