Πολιτικη

Περιφέρεια σε Κυβέρνηση: Μην αγνοείτε τους Βιοκαλλιεργητές!

Με έγγραφό της προς το αρμόδιο Υπουργείο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αιτείται την προσαρμογή των πολιτικών περί Βιολογικής καλλιέργειας στην Πελοπόννησο, στις αντίστοιχες αποφάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου.

Το έγγραφο, αναφέρει τα εξής:

 

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ

 

Σας αποστέλλουμε συνημμένα απόσπασμα του Πρακτικού 9, της συνεδρίασης της 26-4-2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και την με αριθμό 128 ομόφωνη απόφασή μας, στο θέμα «Το μέλλον της βιολογικής καλλιέργειας στην Πελοπόννησο».

 

Σας παρακαλούμε για την αποδοχή του αιτήματος των βιοκαλλιεργητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορά:

α. Την ακύρωση του αποτελέσματος της τρέχουσας προκήρυξης του Μέτρου 11 – Βιολογική Καλλιέργεια.

β. Την επαναπροκήρυξη του Μέτρου αυτού, το συντομότερο, με μεγαλύτερο προϋπολογισμό του υπάρχοντος και με σαφή κριτήρια αξιολόγησης, που να είναι περισσότερα του ενός.

γ. Η κατανομή των διαθέσιμων πόρων να γίνει κατά Περιφέρεια, με βάση το ιστορικό προηγούμενο κάθε Περιφέρειας, ώστε να διαφυλάσσεται και ο καλλιεργητικός χαρακτήρας τους.

 

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

              ΗΛΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΣ"

 

Ουσιαστικά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκπροσωπώντας τους Βιοκαλλιεργητές της περιοχής, ζητά η κατανομή των αντίστοιχων οικονομικών ενισχύσεων να γίνεται με πιο δίκαια κριτήρια και να λαμβάνει υπόψη της την ήδη σημαντική δραστηριότητα και τα παραγωγικά αποτελέσματα που έχουν επιδείξει ήδη οι Βιοκαλλιεργητές της Πελοποννήσου.

 

Αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.