Πολιτικη

Ατέρμονος πόλεμος Καμπόσου-Τατούλη

"Ξέρουμε πολύ καλά γιατί η Περιφέρεια πιέζει για τα σκουπίδια. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεν πιέζεται, δεν εξαναγκάζεται, δεν υποκύπτει. Δεν υπογράφει εις βάρος των πολιτών."

 

Σε απάντηση του από 9-5-2017 δελτίου τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο δήμος Άργους Μυκηνών απαντάει τα εξής:

Αναδιπλώνεται ο κ. Περιφερειάρχης με τη νέα δήλωση του αφού πλέον λέει πως «δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα δημοπρατήσει το έργο και ποιος θα επιβλέψει» τα έργα. Μάλιστα. Δεν τον ενδιαφέρει (!) ποιος θα προετοιμάσει, ποιος θα κοπιάσει, ποιος θα δημοπρατήσει τις μελέτες, ποιος θα εκπονήσει αυτές, ποιος θα παρακολουθήσει και παραλάβει τις μελέτες, ποιος θα δημοπρατήσει, με πόσες δυσκολίες και διαδικασίες, με πόσες ενστάσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ποιος θα παρακολουθήσει το έργο, ποιος θα το επιβλέψει, ποιος θα το φέρει εις πέρας, ποιος θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στην πορεία υλοποίησης, ποιος θα το ολοκληρώσει. Απλώς «δεν έχει σημασία». Εβδομήντατρία (73) καταγεγραμμένα στάδια ξεπέρασε ο δήμος Άργους Μυκηνών μόνο για να ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης αλλά τον Περιφερειάρχη δεν τον ενδιαφέρει.Ξέχωρα από την υπόλοιπη διαδικασία στην υλοποίηση του έργου. Σημασία έχει κατ’ αυτόν να υπογράψει τη χρηματοδότηση ως exofficioπροϊστάμενος στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή η οποία ανήκει στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Μάλιστα.

Επιπλέον, είναι τουλάχιστον ντροπή δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου να επιχαίρει για τους εμπρησμούςσε χωματερή, οι οποίοι συνέβησαν την ημέρα συνέντευξης του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, τηνοποίαχωματερή η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Άργους Μυκηνών κληρονόμησε και δε δημιούργησε, όπως συνέβη σε όμορους δήμους υπό την ανοχή (και τη συνενοχή)  της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δεν είδαμε, για παράδειγμα,  να δείχνει την ίδια ευαισθησία για την φωτιά στην Καραθώνα όπου οι καπνοί έμπαιναν ακόμη και στα παράθυρα των κρουαζιερόπλοιων. Και βέβαια δεν αναφέρει πουθενά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Άργους Μυκηνών μόλις ανέλαβε τη διοίκηση του νέου δήμου Άργους Μυκηνών, έκλεισε όλες τις χωματερές των πρώην δήμων επιδεικνύοντας άμεσα, στην πράξη, χωρίς τότε νομική υποχρέωση, μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία. 

Όπως όμως γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Περιφερειάρχης την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων οι δήμοι την έλαβαν μετά την έναρξη ισχύος του άρθρου 23 του Ν. 4368/2016  (ΦΕΚ 21  Α’/ 21.02.2016) όπου οι αρμοδιότητες που εκχωρήθηκαν αλλού από τον Φόδσα επιστρέφουν στουςΦόδσα,και δε το θυμήθηκαν ξαφνικά. Αμέσως ξεκίνησε, τουλάχιστον από το δήμο Άργους Μυκηνών, μια γιγαντιαία προσπάθεια να εξασφαλίσει τις αδειοδοτήσεις που η νομοθεσία προέβλεπε και επέβαλλε για την Ενδιάμεση Διαχείριση Απορριμμάτων και η προσπάθεια αυτή στέφθηκε με επιτυχία. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σήμερα βρίσκεται πολύ πιο μπροστά σχεδόν από όλους τους δήμους της Πελοποννήσου με δημοπρατημένο το έργο του Εργοστασίου Διαλογής, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Απορριμμάτων και σε εξέλιξη επίσης το διαγωνισμό για τον ανάδοχο της Επεξεργασίας των απορριμμάτων. Στους επόμενους μήνες η λύση του δήμου Άργους Μυκηνών θα βρει και εφαρμογή.

Η λύση του δήμου Άργους Μυκηνών θα κοστίσει στο δημότη περίπου 40 Ευρώ ο τόνος. Η λύση Τατούλη 120 Ευρώ ο τόνος. Τα κόστη αυτά θα κληθούν να τα πληρώσουν οι δημότες με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Ποιος πολίτης το δέχεται αυτό στη σημερινή ασφυκτική οικονομική εποχή; Ποιος πολιτικός θα περάσει τη θηλιά αυτή για τριάντα χρόνια στους Πελοποννήσιους; Τους Αργολιδείς; Τους δημότες του δήμου Άργους Μυκηνών; Πόσο άλλο μπορούν να αντέξουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις;

Ας δώσει, τέλος, ο Περιφερειάρχης, στη δημοσιότητα τα κόστη των Ολοκληρωμένων Διαχειρίσεων των άλλων Περιφερειών ανά την Ελλάδα για να συγκρίνουμε, λοιπόν,«όμοια» πράγματα. Στις υπόλοιπες Περιφέρειες ο μέσος όρος δε ξεπερνά τα 60 Ευρώ ανά τόνο με το ΦΠΑ! Ας δώσει ο κ. Τατούλης στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Γιατί στην Πελοπόννησο πρέπει να πληρώνουμε 120;

 Ιδού η Ρόδος…

Ξέρουμε πολύ καλά γιατί η Περιφέρεια πιέζει για τα σκουπίδια. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεν πιέζεται, δεν εξαναγκάζεται, δεν υποκύπτει. Δεν υπογράφει εις βάρος των πολιτών.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.