Πολιτικη

"Αυτόνομος ο πολιτιστικός χαρακτήρας της Πελοποννήσου"

Πέτρος Τατούλης: «Καθοριστική για την ανάπτυξη του Άργους η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ένα ακόμα εμβληματικό έργο της Περιφέρειας στο Δήμο Άργους – Μυκηνών το Φεστιβάλ «Άργος – Μυκήναι: Διεθνής Τόπος»

Το Φεστιβάλ  «Άργος –  Μυκήναι: Διεθνής Τόπος» θα  είναι το δεύτερο,  μετά  την ανάπλαση  της  πλατείας  του Άργους,   εμβληματικό έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου   στο  Δήμο   Άργους – Μυκηνών, σύμφωνα   με τα όσα δήλωσε   ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα,  15 Μαΐου 2017. Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι το Φεστιβάλ Άργους έχει μεγάλη και σημαντική ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, καθώς προϋπήρχε του Φεστιβάλ Αθηνών και διακρινόταν για τις πρωτοπόρες και πειραματικές δράσεις του, που άνοιξαν δρόμους στον πολιτισμό της Ελλάδας. 

Στόχος της Περιφέρειας είναι να αυτονομηθεί ο πολιτισμικός χαρακτήρας της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον κ.  Τατούλη, ο οποίος δήλωσε ότι σε αυτή την προσπάθεια πειραματιζόμαστε για να ανοίξουμε νέους δρόμους.  

«Με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συνεργασία μας με διεθνείς και καταξιωμένες προσωπικότητες είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αναβιώσουμε με επιτυχία το θεσμό αυτό» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε  τη βεβαιότητα ότι «το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο θα διακρίνεται για την πρωτοπορία του και  τη  διαδραστικότητά  του, θα  αποτελέσει   αντικείμενο συζήτησης στη χώρα». Ο κ. Τατούλης δήλωσε τέλος υπερήφανος για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία θα έχει αντίκτυπο όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, αλλά και για το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των έργων  που εκτελούνται στους Δήμους της Περιφέρειας έχουν τη δική του προσωπική σφραγίδα και της Περιφέρειας. «Δεν θα αφήσουμε κανένα να οικειοποιηθεί το δικό μας έργο».

 

Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.