Πολιτικη

winamp wmp real qt

Απορρίμματα: Πρόταση μομφής εναντίον της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ! (video)

Σε δέκα ημέρες ολοκληρώνεται η μελέτη για την τοποθεσία "Μεγαβούνι", διαβεβαίωσε ο κ. Παυλής τους δημοτικούς συμβούλους, με συνέπεια να προχωρήσουν κατόπιν και οι υπόλοιπες διαδικασίες για την διαχείριση των απορριμμάτων της Τρίπολης.

Ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε πως ο ΠΕΣΔΑ (ο περιφερειακός δηλαδή σχεδιασμός) δεν είναι, δυστυχώς, γνωστός, τουλάχιστον αυτή είναι η ενημέρωση που έχει ο κ. Παυλής από τον ΦΟΔΣΑ-τον φορέα που ελέγχεται από τους δημάρχους της Πελοποννήσου.

 

Μέσα στην εβδομάδα, ο κ. Παυλής δήλωσε πως θα γίνει μομφή εναντίον της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ και μηνυτήρια αναφορά!

 

Κατόπιν, περιέγραψε τα γεγονότα μέχρι τώρα και δήλωσε πως υπάρχει η υπόνοια πως γίνεται προσπάθεια να "παραγκωνιστεί" ο ΦΟΔΣΑ με νομικίστικο τρόπο, όπως τον χαρακτήρισε, καθώς κάποιοι είδαν πως δεν μπορούν να επιτύχουν την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από πλευράς των Δημάρχων.

 

O κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Πλημμελειοδικείου Τρίπολης με τις οποίες δικαιώθηκε για την περίοδο που ήταν επικεφαλής του Δήμου. 

 

Τόνισε δε πως η αρμοδιότητα για τα απορρίμματα δεν είναι στο ΦΟΔΣΑ αλλά στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αφού αυτές έχουν την αρμοδιότητα-όπως έχει περιγραφεί από το νόμο που εκχωρούσε την αρμοδιότητα- "...μέχρι να υπογραφούν οι συμβάσεις ΣΔΙΤ. Όσο δεν υπογράφονται αυτές, η αρμοδιότητα παραμένει στην Περιφέρεια."

 

Τέλος, ο κ. Σμυρνιώτης συνέκρινε τη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων επί της δικής του θητείας με αυτήν που έχει υιοθετηθεί τώρα, προβάλλοντας ιδιαίτερα το γεγονός πως τότε ο νυν Δήμαρχος, κ. Παυλής, είχε προβεί σε μηνύσεις εναντίον του, μηνύσεις που, όπως είπε ο πρώην Δήμαρχος, δεν πρόκειται να εκδικαστούν καν.

 

Να σημειώσουμε πως έχει υπάρχει απαλλακτικό βούλευμα περί αυτού, με σκεπτικό, σε γενικές γραμμές, πως ούτε ο νυν Δήμαρχος κατάφερε να κάνει σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Ο κ. Τζιούμης χαρακτήρισε "απελπιστική" την κατάσταση στην Πελοπόννησο με τα σκουπίδια, κατηγόρησε τη κυβέρνηση για "κοροϊδία", ενώ επισήμανε πως δεν τιμά καθόλου τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης η λειτουργία του ΦΟΔΣΑ, όπως την περιέγραψε ο κ. Παυλής.

 

Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τις πρακτικές όλων των προηγουμένων Δημάρχων που ενεπλάκησαν στο ζήτημα.

 

Ο κ. Τσιαμούλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του χαρακτηρίζοντας το ζήτημα "διαχρονικό", ενώ είπε πως το Μεγαβούνι θα είναι το "Βατερλώ" του κ. Παυλή. 

 

Αίσθηση προκάλεσε η παρακάτω αποστροφή του κ. Τσιαμούλου: 

"Στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα τρίβετε όλοι τα μάτια σας με τις εξελίξεις στο θέμα των σκουπιδιών της Πελοποννήσου. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές!"

 

Bίντεο σε λίγο...

 

 

 

 

Videos

Σχόλια