Πολιτικη

Απορρίμματα: Πρόταση μομφής εναντίον της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ! (video)

Σε δέκα ημέρες ολοκληρώνεται η μελέτη για την τοποθεσία "Μεγαβούνι", διαβεβαίωσε ο κ. Παυλής τους δημοτικούς συμβούλους, με συνέπεια να προχωρήσουν κατόπιν και οι υπόλοιπες διαδικασίες για την διαχείριση των απορριμμάτων της Τρίπολης.

Ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε πως ο ΠΕΣΔΑ (ο περιφερειακός δηλαδή σχεδιασμός) δεν είναι, δυστυχώς, γνωστός, τουλάχιστον αυτή είναι η ενημέρωση που έχει ο κ. Παυλής από τον ΦΟΔΣΑ-τον φορέα που ελέγχεται από τους δημάρχους της Πελοποννήσου.

 

Μέσα στην εβδομάδα, ο κ. Παυλής δήλωσε πως θα γίνει μομφή εναντίον της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ και μηνυτήρια αναφορά!

 

Κατόπιν, περιέγραψε τα γεγονότα μέχρι τώρα και δήλωσε πως υπάρχει η υπόνοια πως γίνεται προσπάθεια να "παραγκωνιστεί" ο ΦΟΔΣΑ με νομικίστικο τρόπο, όπως τον χαρακτήρισε, καθώς κάποιοι είδαν πως δεν μπορούν να επιτύχουν την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από πλευράς των Δημάρχων.

 

O κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Πλημμελειοδικείου Τρίπολης με τις οποίες δικαιώθηκε για την περίοδο που ήταν επικεφαλής του Δήμου. 

 

Τόνισε δε πως η αρμοδιότητα για τα απορρίμματα δεν είναι στο ΦΟΔΣΑ αλλά στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αφού αυτές έχουν την αρμοδιότητα-όπως έχει περιγραφεί από το νόμο που εκχωρούσε την αρμοδιότητα- "...μέχρι να υπογραφούν οι συμβάσεις ΣΔΙΤ. Όσο δεν υπογράφονται αυτές, η αρμοδιότητα παραμένει στην Περιφέρεια."

 

Τέλος, ο κ. Σμυρνιώτης συνέκρινε τη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων επί της δικής του θητείας με αυτήν που έχει υιοθετηθεί τώρα, προβάλλοντας ιδιαίτερα το γεγονός πως τότε ο νυν Δήμαρχος, κ. Παυλής, είχε προβεί σε μηνύσεις εναντίον του, μηνύσεις που, όπως είπε ο πρώην Δήμαρχος, δεν πρόκειται να εκδικαστούν καν.

 

Να σημειώσουμε πως έχει υπάρχει απαλλακτικό βούλευμα περί αυτού, με σκεπτικό, σε γενικές γραμμές, πως ούτε ο νυν Δήμαρχος κατάφερε να κάνει σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Ο κ. Τζιούμης χαρακτήρισε "απελπιστική" την κατάσταση στην Πελοπόννησο με τα σκουπίδια, κατηγόρησε τη κυβέρνηση για "κοροϊδία", ενώ επισήμανε πως δεν τιμά καθόλου τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης η λειτουργία του ΦΟΔΣΑ, όπως την περιέγραψε ο κ. Παυλής.

 

Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τις πρακτικές όλων των προηγουμένων Δημάρχων που ενεπλάκησαν στο ζήτημα.

 

Ο κ. Τσιαμούλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του χαρακτηρίζοντας το ζήτημα "διαχρονικό", ενώ είπε πως το Μεγαβούνι θα είναι το "Βατερλώ" του κ. Παυλή. 

 

Αίσθηση προκάλεσε η παρακάτω αποστροφή του κ. Τσιαμούλου: 

"Στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα τρίβετε όλοι τα μάτια σας με τις εξελίξεις στο θέμα των σκουπιδιών της Πελοποννήσου. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές!"

 

Bίντεο σε λίγο...

 

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.