Πολιτικη

Συνάντηση... κορυφής στη Δημητσάνα! (photos)

Η πρώτη συνάντηση του δικτύου μουσείων του Π.Ι.Ο.Π έγινε το Σάββατο, 20 Μαΐου, στη Δημητσάνα και εκεί συγκεντρώθηκε όλος ο πολιτικός κόσμος της Αρκαδίας!

Στην πρωτεύουσα του Δήμου Γορτυνίας, μέσω του υπαίθριου μουσείου (Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας) προβάλλεται η σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία. Το μουσείο ανήκει στο πολιτιστικό ίδρυμα του ομίλου Πειραιώς, σε ένα δίκτυο που αποτελείται από 9 μουσεία σε όλη την Ελλάδα.  

Στην εκδήλωση βρέθηκαν, φυσικά, και εκπρόσωποι της πολιτικής αλλά και της πνευματικής ζωής της Αρκαδίας. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο βυρσοδεψείο, στον μπαρουτόμυλο, το ρακοκάζανο, τη νεροτριβή και τον αλευρόμυλο. 

Να σημειώσουμε πως το μουσείο μέχρι το 2016 είχε περίπου 50.000 επισκέπτες αποτελώντας πόλο έλξης για τους τουρίστες,προβάλλοντας την τοπική κοινωνία και στηρίζοντας την οικονομία της. "Ψυχή" των μουσείων είναι η κυρία Στάικου Σοφία. 

Όσον αφορά τους βουλευτές μας, μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες πως ο μεν κ. Κώστας Βλάσης είχε ιδιαίτερα εκλεκτή παρέα, αυτήν της συναδέλφου του κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία φυσικά φωτογραφήθηκε και με τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, όπως και με τον βουλευτή κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. 

O κ. Κωνσταντινόπουλος, φυσικά, φωτογραφήθηκε και με μέλη του κόμματός του, όπως εδώ με τον κ. Κώστα Καρτάλη. 

Στην ομαδική φωτογραφία (κεντρική φώτο), δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ο κ. Βλάσης, προτιμώντας, προφανώς, να μην "απαθανατιστεί" στο ίδιο κάδρο με τον κ. Τατούλη...

Ο κ. Περιφερειάρχης δεν πτοήθηκε, πάντως, καθώς ήταν ιδιαιτέρως ευδιάθετος και άλλωστε προκλήθηκε από τους υπεύθυνους του Ομίλου Πειραιώς να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.