Πολιτικη

Κυβερνητική πρόταση για μεγαλύτερες αμοιβές στους αιρετούς!

Η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει, επίσης, τετραετή θητεία των αιρετών και σύστημα απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτές, εν ολίγοις, είναι οι κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου για τη νέα μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί κάποια στιγμή μες το καλοκαίρι στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Αίσθηση προκαλεί η επαναφορά αποζημίωσης των αιρετών για κάθε συνεδρίαση δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου στην οποία θα λαμβάνουν μέρος, αλλά και ο επαναπροσδιορισμός των αντιμισθιών- ή μισθών, αν προτιμάται- προς τα..επάνω, για όσους εκ των αιρετών αμείβονται.

 

Να σημειωθεί πως αναβαθμίζεται και ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα σε φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά και αυτός των Δημοτικών Ενοτήτων. 

 

Η όλη φιλοσοφία των προτάσεων του Υπουργείου έχει ως στόχο, σύμφωνα και με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σκουρλέτη, την εγκαθίδρυση μιας πολιτικής κουλτούρας υιοθέτησης συναινέσεων, ειδικά όσον αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων αλλά και τη λήψη αποφάσεων επάνω σε κορυφαία ζητήματα τοπικής, πολιτικής διαχείρισης.

 

Εν τούτοις, όσα θετικά στοιχεία κι αν εμπεριέχει η κυβερνητική πρόταση, η αύξηση στις αμοιβές των αιρετών, με δεδομένη τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας, προκαλεί απορίες, με δεδομένο ότι ήδη τα κίνητρα για την ανάληψη αιρετών αξιωμάτων είναι αρκετά υψηλά...

 

Και δεν αναφερόμαστε μόνον στις όποιες οικονομικές απολαβές...Ο νοών νοείτω...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.