Πολιτικη

Απολογισμός...Σμυρνιώτη για την τριετία Παυλή!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη, 25η Μαϊου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, προχώρησε σε απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του κ. Παυλή, με αφορμή της συμπλήρωσης τριών χρόνων από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Σμυρνιώτης, κατ' αρχάς, ξεκαθάρισε πως, αφού δεν..."βλέπει" να κάνει η δημοτική αρχή κάποια ειδική, απολογιστική συνεδρίαση-παρότι έτσι επιτάσσει ο "Καλλικράτης"-, θέλησε ο ίδιος να κάνει έναν μικρό απολογισμό, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Δήμαρχο κι όσους τον στήριξαν κατά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, να βρουν ένα έστω θέμα όπου ο Δήμος Τρίπολης έχει πάει ένα βήμα μπροστά!

 

Αναφερόμενος σε χρονίζοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν το Δήμο, ο Γιάννης Σμυρνιώτης στηλίτευσε την πάγια καθυστέρηση και ανακολουθία της πολιτικής του κ. Παυλή σε σχέση με την ΚΕΔΗΤ, τα απορρίμματα, την πολιτιστική προβολή της πόλης αλλά και την καθημερινότητα.

 

Η κριτική του είχε στόχο τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής περι ελέγχου στην ΚΕΔΗΤ, την "χιμαιρική" λύση περί διαχείρισης των απορριμμάτων στη θέση "Μεγαβούνι" -"Οι 600.000,00 ευρώ που λέει ο κ. Παυλής πως διαθέτει, δεν φθάνουν ούτε για να...φτάσει στο Μεγαβούνι" δήλωσε ο κ. Σμυρνιώτης-, την αναποτελεσματική πολιτιστική και επικοινωνιακή προβολή της Τρίπολης αλλά και τις καινοφανείς πρακτικές του κ. Παυλή σε σχέση με τις δημοτικές κοινότητες, από τις οποίες "έκοψε" χρηματοδοτήσεις και, όπως είπε ο πρώην Δήμαρχος, "Σε λίγο τα χορτάρια θα φθάσουν τρία μέτρα και να δούμε ποιος θα τα κόψει!"

 

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Σμυρνιώτης και για τα δημόσια έργα, εκφράζοντας την απορία: "Ο Δήμος έχει ταμειακά διαθέσιμα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πότε σκοπεύει να κάνει κάτι...;"...

 

Παράλληλα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας χαρακτήρισε ως "αστεία" την παρουσίαση έργων της ΔΕΥΑΤ στα χωριά κάθε τρεις και λίγο, ενώ είπε ακόμη πως τώρα ο κ. Παυλής αναγνωρίζει πως πρέπει να γίνουν έργα όπως η αποκατάσταση του Μαντζουνείου αλλά είναι αργά πλέον, καθώς χρηματοδότηση είναι δύσκολο να βρεθεί...

 

Την ίδια στιγμή, κάλεσε τους πολίτες να εξετάσουν τους πίνακες απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πως ο Δήμος της Τρίπολης ήταν ο πρώτος και σε έργα και σε απορρόφηση κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, επάνω από μεγαλύτερους δήμους όπως αυτοί της Καλαμάτας και της Κορίνθου. Τα στοιχεία βρίσκονται στον ιστότοπο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

 

Τέλος, ο κ. Σμυρνιώτης ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του με δηκτικό τρόπο:

 

"Στον πανικό που βρίσκεται ο κ. Παυλής, σε λίγο θα χαρακτηρίζεται "επιτυχία" η παρουσία απορριμματοφόρων στην πόλη! Προχθές, είχε βγει Αντιδήμαρχος με το αγροτικό και έβαζε πινακίδες που ανέγραφαν "Ιδιωτικός χώρος" μπροστά σε χώρους στάθμευσης που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν από το Δήμο...Αυτά δεν γίνονται ούτε στο τελευταίο χωριό. Πρόκειται για την χειρότερη θητεία, απ' όσες θυμάμαι, στο Δήμο της Τρίπολης."  

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.