Πολιτικη

Βράβευση ομογενούς επιστήμονα από το Περιφερειακό

Πρόκειται για τον Αναστάσιο Τζιούμη, διακεκριμένο ραδιοαστρονόμο, ο οποίος κατάγεται από το Κεραστάρι Αρκαδίας.

Ως γνωστόν, στο μέρος αυτό διοργανώνεται και αντιστοιχο συνέδριο τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία, φυσικά, του κ. Τζιούμη.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο τίμησε τον ομογενή επιστήμονα, ενώ, πριν μιλήσει και ο ίδιος ο κ. Τζιούμης περί του έργου του στους συμβούλους, παρουσιάστηκε, με λιτό τρόπο, από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Γιαννακούρα και κα. Νικολάκου.

 

Ο κ. Περιφερειάρχης απένειμε πλακέτα στον κ. Τζιούμη για την προσφορά του στην επιστήμη αλλά και την περιοχή καταγωγής του.

 

Ο κ. Τατούλης σημείωσε πως η τιμή στον κ. Τζιούμη δεν αναφέρεται μόνο στο ότι είναι ένας διαπρεπής επιστήμονας, αλλά και στο παραδειγμα που θέτει ο Αρκάς ομογενής, ξεκινώντας από το Κεραστάρι και μέσα από μια ιδιότυπη "Οδύσσεια" να φθάνει στη "γη της επαγγελίας", την Αυστραλία και την πόλη του Σύδνεϊ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Όπως, μάλιστα, είπε ο κ. Περιφερειάρχης το ελληνικό dna διαθέτει αυτή την ικανότητα, να κατορθώνει την καταξίωση μέσα από αντίξοες συνθήκες. Και αυτό το γεγονός, καθιστά και τη χώρα μας ικανή να ξεπερνάει τις δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να απειλείται η επιβίωσή της.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.