Πολιτικη

Τατούλης: "Προτομές για τους Ερυθροσταυρίτες"

Πρόταση του Πειφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για δημιουργία προτομών των Σουηδών Ερυθροσταυριτών Άξελ και Έλσα Πέρσον.

 

Τη δημιουργία προτομών του ζεύγους Άξελ και Έλσα Πέρσον, των Σουηδών επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στην Πελοπόννησο κατά τη διάρκεια της Κατοχής, πρότεινε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και τόνισε ότι «έσωσαν με αυτοθυσία τους Έλληνες από όλες τις πλευρές στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα».

 

Αφού σημείωσε ότι με αυτή την πράξη «θα δώσουμε ένα συμβολικό μήνυμα ότι ξεπερνάμε τις αντιθέσεις και τα προβλήματά μας» ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι η Περιφέρεια παραμένει παρούσα στον ιστορικό διάλογο σε μια λογική υπευθυνότητας και όχι σε μια λάθρα προσπάθεια αναβίωσης των λαθών και διχασμών του παρελθόντος που κόστισαν τη ζωή σε γενιές Ελλήνων. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.