Πολιτικη

Κωνσταντινόπουλος για σκουπίδια: Αφήστε όλοι τις υπερβολές και τους λαϊκισμούς!

Ο Βουλευτής της Αρκαδίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, σχετικά με το κόστος του έργου ΣΔΙΤ για η διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

«Απάντηση Υπ. Οικονομίας: Το κόστος για τους πολίτες από το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου ανέρχεται στα 69,3 ευρώ ανά τόνο» 

 

Μετά από αρκετά χρόνια καθυστερήσεων, η επίσημη απάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Δ.Παπαδημητρίου διασαφηνίζει το κόστος διαχείρισης ανά τόνο απορριμμάτων. 

 

Στους παρακάτω πίνακες θα δείτε αναλυτικά ανά έργο ΣΔΙΤ Διαχείρισης Απορριμμάτων το κόστος, αλλά και τι συμπεριλαμβάνει. Με βάση τα στοιχεία και όχι εικασίες οι πολίτες της Αρκαδίας μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που κατέθεσε ο Υπουργός έχουν ως εξής: 

 

 

Επεξήγηση συντομογραφιών: ΜΕΑ: Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ΣΜΑ: Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ΧΥΤΥ: Χώρος Υγειονομικής Ταφής. 

 

Επίσης, από τα στοιχεία που κατέθεσε ο Υπουργός στη Βουλή, είναι φανερό πως το έργο της Πελοποννήσου είναι το μεγαλύτερο και το πλέον ολοκληρωμένο σε αυτό τον τομέα, για το οποίο επίσης έχει διασφαλιστεί και η μεγαλύτερη χρηματοδότηση από κοινοτικά προγράμματα. Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις τοπικές αντιδικίες και τον εύκολο λαϊκισμό. 

 

Μετά την πρώτη επίσημη απάντηση του υπουργείου, όλοι, περιφέρεια, δήμοι, κυβέρνηση, αντιπολίτευση πρέπει να επικεντρωθούν επί του θέματος αυτού και όχι σε άλλα παρελκόμενα, τα οποία δεν αφορούν το έργο. Η ωριμότητα όλων μας, θα αποδείξει αν μπορούμε να δώσουμε απάντηση στα περιβαλλοντικά ζητήματα, στα πρόστιμα που πληρώνουν οι πολίτες καθώς και στη δημιουργία 1000 νέων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, που απαιτούν απάντηση στην πράξη. 

 

Ας είναι η απάντηση του Υπουργού μια πραγματική βάση για συζήτηση, χωρίς υπερβολές και λαϊκισμούς. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποφασίσει επιτέλους αν θα προχωρήσει το έργο."

 

Είναι προφανές, πως ο κ. Κωνσταντινόπουλος συντάσσεται, εν μέρει, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιθυμώντας τη ρεαλιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, πέρα από μικροκομματικές έριδες ή ιδιοτελείς διαγκωνισμούς ισχύος.

 

Οπωσδήποτε, όμως, διαφοροποιείται από την αντίληψη που υποστηρίζουν οι "Τέσσερεις Δήμαρχοι" που θεωρούν τη ΣΔΙΤ "απαράδεκτη". Μεταξύ αυτών, φυσικά, και ο κ. Δημήτρης Παυλής, ο Δήμαρχος Τρίπολης, που ανήκει στον ίδιο, ευρύτερο πολιτικό χώρο με τον Βουλευτή Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.