Πολιτικη

Ανοίγει, διάπλατα, ο δρόμος για τη ΣΔΙΤ περί απορριμάτων!

Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν και, όπως είχαμε ουσιαστικά προαναγγείλει, με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ), κυρώθηκε ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Ο ΠΕΣΔΑ, λοιπόν, περιλαμβάνει τρεις χωροθετήσεις, αυτές που προβλέπει, φυσικά, η πρόταση της Περιφέρειας για τη ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

 

Η απόφαση βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο και, πλέον, το λόγο έχει ο ΦΟΔΣΑ που θα πρέπει να συνεδριάσει για να πάρει, επιτέλους, μια απόφαση περί της συμβάσεως.

 

Οπωσδήποτε, αναμένεται και κινητοποίηση των Φορέων που αντιδρούν στην παραπάνω σύμβαση ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι οποίοι την Παρασκευή, 9 Ιουνίου, από την Τρίπολη, επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να κινηθούν νομικά κατά της κύρωσης του ΠΕΣΔΑ, αφού, κατ' αυτούς, δεν συνάδει με τον αντίστοιχο εθνικό σχεδιασμό για τα απορρίμματα (ΕΣΔΑ).

 

(κεντρική φώτο: Οι βασικοί "παίκτες" στο ζήτημα των απορριμμάτων)

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.