Πολιτικη

Να επιληφθεί άμεσα η κυβέρνηση για τους Αρκάδες αγρότες

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αποτελούμενο από τους Βουλευτές Οδ.Κωνσταντινόπουλο και Μ. Τζελέπη επισκέφθηκε την Τετάρτη 14/6 τις περιοχές της Αρκαδίας που επλήγησαν από τη θεομηνία της Κυριακής.

 

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο επισκέφθηκε τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Σκυρίτιδας (Αλεποχώρι, Βούρβουρα, Βλαχοκερασιά, Πηγαδάκια) του Δήμου Τρίπολης.

 

Κατά την επίσκεψή τους, οι κ. Κωνσταντινόπουλος και Τζελέπης είχαν την ευκαιρία να δουν οι ίδιοι την ολική καταστροφή που προκλήθηκε σε καλλιέργειες οπωροφόρων (καστανιές, κερασιές, μηλιές) κηπευτικών (πατάτες, ντομάτες) και ζωοτροφών (καλλιέργειες σιταριού, βρώμης, βίκου και κριθαριού), να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς και να ενημερωθούν αναλυτικά για την έκταση και το μέγεθος της καταστροφής. Επίσης, ενημερώθηκαν για τις καταστροφές που έχει υποστεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

 

Έπειτα, κάλεσαν την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή να κηρύξουν τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να εκδοθεί άμεσα η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, ώστε οι παραγωγοί να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις. Στην απόφαση αυτή θα συμπεριληφθούν η παράταση υποβολής ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες, οι ρυθμίσεις για ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις, οι ρυθμίσεις των πληρωμών της ΔΕΗ και των άλλων κοινωφελών επιχειρήσεων, καθώς και η δυνατότητα για τη ρύθμιση των επαγγελματικών δανείων των πληγέντων παραγωγών, όπως είχε συμβεί και με τη θεομηνία της 26ης Ιουνίου 2016.

 

Τέλος, κάλεσαν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευ. Αποστόλου να κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών στις πληγείσες περιοχές μέσω του ΕΛΓΑ. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.