Πολιτικη

Οδυσσέας: Μέτρα πληγέντων αγροτών

Συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των αγροτών, επαγγελματιών, επιχειρηματιών και κατοίκων στο Αλεποχώρι, στα Πηγαδάκια, στα Βούρβουρα και στη Βλαχοκερασιά του Δήμου Τρίπολης κατέθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 

Συγκεκριμένα, με ερωτήσεις που υπέβαλε στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ζήτησε την άμεση κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ παρουσίασε και ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση των πληγέντων.

 

Τα μέτρα που προτείνει ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ είναι τα εξής:

1.    Την άμεση κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε οι πληγέντες να επωφεληθούν από τις σχετικές ευεργετικές διατάξεις.

2.    Φορολογικές ελαφρύνσεις, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2017, παράταση της καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κατοικία ή την έδρα τους στις πληγείσες περιοχές, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες (στεγαστικών, επιχειρηματικών δανείων ή δανείων πρώτης κατοικίας).

3.    Την αναστολή καταβολής του ΕΦΚΑ για το 2017 από τους πληγέντες αγρότες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες που έχουν την κατοικία ή την έδρα τους στην περιοχή.

4.    Τη ρύθμιση και έκπτωση οφειλών προς τη ΔΕΗ και παράταση της διαδικασίας υποβολής ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κατοικία ή την έδρα τους στις πληγείσες περιοχές, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες (στεγαστικών, επιχειρηματικών δανείων ή δανείων πρώτης κατοικίας).

Η πρωτοβουλία του κ.Κωνσταντινόπουλου έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψής του την περασμένη Τετάρτη, από κοινού με τον Βουλευτή κ.Τζελέπη στην περιοχή, την ενημέρωση που είχε από αγρότες και κατοίκους και τη διαπίστωση της ολικής καταστροφής που έχει προκληθεί.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.