Πολιτικη

Παπαηλιού: Περιοδεία στα χωριά της Αρκαδίας

Στο πλευρό των πληγέντων αγροτών της Αρκαδίας ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού.

 

Το Σάββατο (17/06) επισκέφθηκε τα Βούρβουρα, το Αλεποχώρι, τα Πηγαδάκια, την Κερασιά, τη Βλαχοκερασιά των οποίων οι καλλιέργειες πατάτας, μήλων, κερασιών και η παραγωγή κάστανου και καρυδιών επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση. 

 

Συζήτησε με πληγέντες από τη θεομηνία παραγωγούς, που είναι σε απόγνωση. Ανέφερε, ότι, αφού τεθούν, χωρίς αναβολή, οι συγκεκριμένες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να προταθούν και να υλοποιηθούν αμέσως  μέτρα ανακούφισης. 

 

Ενδεικτικά, 

 

η εκ μέρους του ΕΛΓΑ τάχιστη εκτίμηση των ζημιών και καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο 

 

η αναστολή καταβολής των πάσης φύσεως φορολογικών υποχρεώσεων, των εισφορών ΟΓΑ και ΕΛΓΑ και των δόσεων τραπεζικών δανείων των πληγέντων   

 

η διευκόλυνση των πληγεισών περιοχών κατά τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών 

 

Ο Γιώργος Παπαηλιού ανέφερε επιπλέον, ότι οι συγκεκριμένες περιοχές αλλά και εν γένει οι παραγωγικές περιοχές της Αρκαδίας πρέπει να ενισχυθούν με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε οι αγρότες, ιδίως οι νέοι, να παραμείνουν στον τόπο τους, εξακολουθώντας να παράγουν τα γνωστά ποιοτικά τοπικά προϊόντα.  

 

Τέλος είπε, ότι πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο αίτημα των παραγωγών των Βουρβούρων για την κατασκευή φράγματος, που θα επιτρέψει την άρδευση της ευρύτερης περιοχής και το οποίο εκκρεμεί από χρόνια.    

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.