Πολιτικη

winamp wmp real qt

Παπαηλιού: Επίσκεψη σε ασφαλιστικά ταμεία Τρίπολης

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού την Παρασκευή(16/06) επισκέφθηκε τα καταστήματα του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε και είχε διαλογική συζήτηση με τους εργαζόμενους.

 

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, μέσω της  ενοποίησης των προϋπαρχόντων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, μεταξύ των οποίων και το ασφαλιστικό τμήμα του ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ.

 

Επιπλέον αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν κατά τη μακρά μεταβατική περίοδο,  μέχρις ότου το νέο σύστημα λειτουργήσει πλήρως.

 

Οι υπάλληλοι το ασφαλιστικού τμήματος του πρώην ΟΓΑ ανέφεραν ότι το τμήμα τους είναι υποστελεχωμένο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων.     

 

Το τμήμα του ΟΓΑ που αφορά τα οικογενειακά επιδόματα λειτουργεί αποτελεσματικά και λόγω της πλήρους ηλεκτρονικής διασύνδεσης και στήριξης, σε αντίθεση με το τμήμα ανασφάλιστων υπερηλίκων, που, από ηλεκτρονικής απόψεως, είναι σε εμβρυακή κατάσταση. 

 

 

Η ακαταλληλότητα και η στενότητα χώρου του καταστήματος του ΟΑΕΕ αποτελεί μείζον πρόβλημα και για τους ασφαλισμένους και για τους υπαλλήλους. 

 

Επίσης ετέθη το ζήτημα της επιμόρφωσης των υπαλλήλων, οι οποίοι, λόγω της αλλαγής κατεύθυνσης της νομοθεσίας, των  συχνών τροποποιήσεων και της πολυπλοκότητάς της, αισθάνονται ανασφαλείς ως προς την ερμηνεία και την εφαρμογή της.  

 

 

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, αφού αναγνώρισε την κρισιμότητα και το επείγον αντιμετώπισης των προβλημάτων, παρέπεμψε στην κτιριακή ενοποίηση και συνακόλουθα στη συγκέντρωση του προσωπικού όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, σε μετακινήσεις και εν τέλει σε προσλήψεις. Επιπλέον, ανέφερε ότι η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διασύνδεση και η πλήρης στήριξη του συστήματος αλλά και η επιμόρφωση του υπαλληλικού προσωπικού αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος του ΕΦΚΑ.

 

Τέλος, απαντώντας σε έκφραση σχετικής ανησυχίας, πρόσθεσε, ότι δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων υπαλλήλων από τη σημερινή κυβέρνηση.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.