Πολιτικη

Η κόντρα Δήμου Άργους και Περιφέρειας παίρνει διαστάσεις!

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 14ης Ιουνίου, που διεκόπη, συνεχίστηκε στις 19 Ιουνίου, με το θέμα του εργοστασίου αφαλάτωσης στον Ανάβαλο Αργολίδας να κυριαρχεί.

Η απουσία, λόγω ανωτέρας βίας, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Τάσου Χειβιδόπουλου, οδήγησε την κ. Νικολάκου-η οποία αναπλήρωνε τον απόντα  Περιφερειάρχη, κ. Πέτρο Τατούλη- να ζητήσει την αναβολή του θέματος έως την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου-η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουνίου. Ο κ. Χειβιδόπουλος είναι ο εισηγητής του θέματος.

 

Ο κ. Γόντικας ζήτησε να μην αναβληθεί το θέμα και δήλωσε πως ο κ. Περιφερειάρχης ψευδώς δήλωσε στο Συμβούλιο που διεκόπη πως το αίτημα για το έργο στον Ανάβαλο ήταν κάτι που εξεφράσθη και από τους Δήμους Ναυπλίου και Αργους Μυκηνών.

 

Μάλιστα, ο κ. Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, ήταν παρών στο Συμβούλιο της 19ης Ιουνίου και παρέδωσε ψήφισμα του Δήμου του, όπου αναφέρεται πως δεν είναι επιθυμητό να πραγματοποιηθεί το έργο του Αναβάλου.

 

Κοντολογίς, το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού...δυσκολεύτηκε πρώτα να ξεκινήσει, αναλώθηκε-γι' άλλη μια φορά- σε ζητήματα διαδικασίας, τα οποία, βέβαια, καταδεικνύουν και τη φύση της αντιπαράθεσης που υπάρχει στους κόλπους του Συμβουλίου.

 

Οπωσδήποτε, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών δήλωσε πως σχετική επιστολή εστάλη στην Περιφέρεια πριν το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο-λέγοντας πως έχει και τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία-, ενώ είπε πως δεν μπορεί να παρακολουθήσει και το επόμενο Συμβούλιο, καθώς στις 26 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

 

Ο κ. Καμπόσος ανέγνωσε το ψήφισμα του Δήμου, όπου συνοπτικά αναφέρεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο του Άργους-Μυκηνών δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ενέργεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που έχει να κάνει με τα νερά του Αναβάλου.

 

Μετά από αντιπαράθεση, ακόμα και για το πόσες ψήφοι απαιτούνται για να παρθεί η απόφαση περί αναβολής ή μη του θέματος, καθώς οι παρόντες Σύμβουλοι με δικαίωμα ψήφου είναι μόλις 22 και, σύμφωνα με τον "Καλλικράτη", απαιτούνται 14 θετικές ψήφοι για μια απόφαση. Το αποτέλεσμα δε της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο ήταν 12-10 υπέρ της αναβολής του θέματος.

 

Η κ. Νικολάκου είπε πως αυτο δεν ισχύει για συνεδριάσεις που έχουν διακοπεί. Ωστόσο, καθώς προσήλθαν και άλλοι σύμβουλοι της Περιφερειακής Αρχής, ζητήθηκε η επανάληψη της ψηφοφορίας και το θέμα αναβλήθηκε κατά πλειοψηφία..Εν τω μεταξύ, προσήλθε και ο κ. Τατούλης, ο οποίος είπε πως το ψήφισμα του Δήμου Άργους είναι προσβολή για το Περιφερειακό Συμβούλιο! Τόνισε δε πως δικαιούχος των νερών του Αναβάλου είναι η Περιφέρεια και γι' αυτό προσπαθεί να επιλύσει το θέμα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση.

 

Να σημειωθεί πως ο κ. Καμπόσος είχε αμφισβητήσει την αρμοδιότητα αυτή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στον κ. Γόντικα, που τον αποκάλεσε "ψεύτη",  ο κ. Τατούλης είπε να μην ξανατολμήσει να πει κάτι τέτοιο...

 

Αξιοσημείωτη η μη παρουσία πολλών περιφερειακών συμβούλων της Αργολίδας, με δεδομένο πως το συγκεκριμένο θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις...Όπως και η κόντρα μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας!

 

Δεν υπήρξε, πάντως, ταυτόχρονη παρουσία των κ. Τατούλη και Καμπόσου στο Συμβούλιο της 19ης Ιουνίου...Οψόμεθα...

 

Τέλος, η παράταξη του κ. Γοντικα αποχώρησε από το Συμβούλιο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρακτικές που ακολουθούνται στο Συμβούλιο και δεν ψήφισαν...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.