Πολιτικη

"Σεμνό" και..."ταπεινό" Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης...

Απόντος του κ. Δημάρχου, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης της 19ης Ιουνίου.

Μετά την επίθεση του κ. Τυροβολά εναντίον του κ. Παυλή, ο μεν κ. Τυροβολάς αποχώρησε από το Συμβούλιο και η διαδικασία συνεχίστηκε με τις ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης, κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων, χαρακτήρισε "φαιδρότητα" το θέμα με τον εορτασμό στο Βαλτέτσι και το μνημόσυνο των εκτελεσθέντων από τους "Γερμανούς" που μετατράπηκαν σε "θύματα εμφύλιας διαμάχης". 

 

Όσον αφορά την ΚΕΔΗΤ, ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε πως ο κ. Δήμαρχος σε συνέντευξή του, είπε πως δεν θα ξανασυζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήλωσε, κατόπιν : "Τον διαβεβαιώ πως θα ξανασυζητηθεί". 

 

Οι υπόλοιποι επικεφαλής υπερθεμάτισαν επάνω στα θέματα αυτά, ειδικά στο ζήτημα που προέκυψε με το μνημόσυνο της κοινότητας Βαλτετσίου.

 

Ο κ. Τσιαμούλος δε έθεσε και το ζήτημα του ΚΔΑΥ που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή. Ανέφερε, μάλιστα, πως οι εργαζόμενοι έχουν κάνει επίσχεση εργασίας.

 

Στα ζητήματα αυτά απήντησαν, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεωργανόπουλος, ο κ. Βόσνος αλλά και ο κ. Τότσης. Ιδιαίτερα για το θέμα του ΚΔΑΥ, ο κ. Τότσης είπε πως δεν έχει καμία δουλειά ο Δήμος να ασχολείται με το τι κάνει μια ιδιωτική επιχείρηση, αλλά διαβεβαίωσε πως δεν έχει υπόψην του πως υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα.

 

Ο Πρόεδρος, κ. Κακλαμάνος, αναφέρθηκε ο ίδιος στο θέμα που προέκυψε με τον εορτασμό στη κοινότητα Βαλτετσίου, το οποίο απέδωσε σε παραδρομή εκ μέρους της υπηρεσίας αλλά και δική του. Διαβεβαίωσε πως θα αποκατασταθεί η ορθότητα της σχετικής εισήγησης. Τελικά, το θέμα αυτό, με τις ιστορικά αμφισβητούμενες προεκτάσεις, οδήγησε σε μια σχετική ένταση και  πεντάλεπτη διακοπή του Συμβουλίου. Ο κ. Πρόεδρος δε,  το απέσυρε.

 

Όσον αφορά το παράνομο υπαίθριο εμπόριο στο Δήμο Τρίπολης, μετά από παρέμβαση του δημότη και Προέδρου Συλλόγου αγροτών  κ. Τσιάμη, ο Αντιδήμαρχος κ. Σταματόπουλος είπε πως "Δεν μπορούν να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά. Ή θα εφαρμοστεί ο νόμος ή δεν θα εφαρμοστεί. Έχουμε προχωρήσει στην απόδοση πολλών προστίμων, αλλά όταν οι υπηρεσίες πάνε να κάνουν τη δουλειά τους, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι λένε να τους αφήσουν ήσυχους τους παρανομούντες.

 

Η αναφορά του Προέδρου, κ. Κακλαμάνου, στους Ρομά ("Είναι γνωστό πως επιδίδονται σε παράνομο εμπόριο"), οδήγησε τον κ. Νικολάου να δηλώσει πως αυτό είναι, εν μέρει, "ρατσιστικό", αναγνωρίζοντας, ωστόσο, πως ο κ. Κακλαμάνος δεν είναι "ρατσιστής".

 

Ο κ. Τζιούμης είπε πως επειδή όντως υπάρχει μεγάλη ένδεια σε ένα κομμάτι του πληθυσμού, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να επιτραπεί η παρανομία.

 

Εν γένει, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του στο παρεμπόριο. Ο κ. Νικολάου, που αποδίδει την "κακοδαιμονία" των εμπόρων όχι στο παρεμπόριο αλλά, κυρίως, στο ίδιο το οικονομικό μας σύστημα, ήλθε σε μια σύντομη αντιπαράθεση με τον κ. Παπαχρόνη, χωρίς συνέχεια...

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.