Πολιτικη

Ανδρέας Λυκουρέντζος: Το μεγάλο ερωτηματικό!

Σε άρθρο του συναδέλφου Γιώργου Σιαδήμα στην εφημερίδα RealNews, περιγράφονται οι λόγοι αποχώρησης του πρώην Υπουργού από το μελλοντικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι πιθανές προοπτικές του Αρκά πολιτικού για το μέλλον.

Άλλωστε, όπως σωστά επισημαίνει ο συνάδελφος, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε πως δεν αποχωρεί από την πολιτική, εν γένει, αλλά θα αγωνιστεί για τη νίκη-και την αυτοδυναμία- της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές. Αυτό που μένει να δούμε είναι πως και από ποιο..."μετερίζι".

 

Ενδιαφέρον είναι πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealNews, υποστηρικτές του κ. Λυκουρέντζου στρέφονται προς τον κ. Βλάση στην Αρκαδία-γεγονός που κι εμείς έχουμε αναφέρει, σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ.

 

Ωστόσο, η αδιαμφισβήτητα ισχύουσα παλαιότερα "κόντρα" μεταξύ των κ. Λυκουρέντζου και Τατούλη, δεν είναι βέβαιο πως συνεχίζει να υφίσταται, με την ίδια ένταση. 

 

Πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε πως, πριν ανακοινώσει την απόφασή του ο κ. Λυκουρέντζος και σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του σε πολιτική διαδικασία-τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας-, είχε μιλήσει εμμέσως πλην σαφώς σε όσους "μεθόδευσαν" το αποτέλεσμα των προσφάτων εκλογών της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας, εκλογές που γι' αρκετούς ήταν "παρωδία"...

 

Συνεπώς, ο κ. Λυκουρέντζος κρατάει "κλειστά" τα χαρτιά του και πολύ σοφά πράττει, καθώς αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να προβεί σε κάποια επιλογή στήριξης υποψηφίου για τη Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία. Θα περιμένει να δει και τις εξελίξεις σε διάφορα θέματα, νευραλγικής πολιτικής σημασίας, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο των έντονων ζυμώσεων.

 

Δυο παρατηρήσεις μόνο, για το τέλος: 

 

Αν αληθεύει πως η ανακοίνωση του κ. Λυκουρέντζου έπεσε ως "κεραυνός εν αιθρία" στη Νέα Δημοκρατία-όπως αναφέρει ο καλός συνάδελφος-, τότε οφείλουμε να συνάγουμε πως η ΝΔ είτε βρίσκεται στο..."δικό της κόσμο" είτε δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τις πολιτικές εξελίξεις σε επαρχιακό επίπεδο. Λογικό το δεύτερο, οι εκλογές αργούν ακόμα...

 

Επιπρόσθετα, οι όποιες "συμπάθειες" και "αντιπάθειες" δεν αποτελούν καθοριστικό παράγοντα της πολιτικής. Άλλα στοιχεία είναι εκείνα που προσδιορίζουν και τελικά διαμορφώνουν το πολιτικό γίγνεσθαι, ειδικά όταν μιλάμε για το "εσωτερικό" κομμάτων...

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.