Πολιτικη

Eνίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Αρκαδία ζητά ο Βλάσης

Την άμεση αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών στους Δήμους Γορτυνίας και Ν. Κυνουρίας ζήτησε με σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών,  κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στους Δήμους Γορτυνίας και Ν. Κυνουρίας με πολλά περιστατικά διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών, που έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι φοβούνται για την ασφάλεια των οικογενειών τους και τη διατήρηση της περιουσίας τους.

Η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί μετά από το κλείσιμο των Α.Τ. Λεβιδίου, Σταδίου και Λαγκαδίων, του οποίου τις αρνητικές επιπτώσεις ο κ. Βλάσης είχε επισημάνει ήδη από τις 18/01/2016 με την υπ. αριθμ. 2406 σχετική ερώτησή του. Η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων μάλλον αποδεικνύεται ελλιπής, ενώ η ιδιαίτερη εδαφική μορφολογία των περιοχών αυτών καθιστά το έργο της αστυνόμευσης ιδιαιτέρως δύσκολο και συχνά αναποτελεσματικό, παρά τις φιλότιμες κι αξιέπαινες προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βάσει των ανωτέρω ο κ. Βλάσης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην Αρκαδία και ζητά να πληροφορηθεί αν η Κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει την αστυνόμευση της περιοχής με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό αλλά και με την εγκατάσταση αστυνομικών σταθμών ή τοπικών αστυνομικών.

 

Παραθέτουμε τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Κώστα Βλάση.

Αθήνα, 06 Ιουλίου 2017

Α.Π.: 6983

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη

 

Θέμα: Πληθαίνουν τα περιστατικά διαρρήξεων στους Δήμους Γορτυνίας και Ν. Κυνουρίας

 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στους Δήμους Γορτυνίας και Ν. Κυνουρίας με πολλά περιστατικά διαρρήξεων, που έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι φοβούνται για την ασφάλεια των οικογενειών τους και τη διατήρηση της περιουσίας τους.

Η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων μάλλον αποδεικνύεται ελλιπής, ενώ η ιδιαίτερη εδαφική μορφολογία των περιοχών αυτών καθιστά το έργο της αστυνόμευσης ιδιαιτέρως δύσκολο και συχνά αναποτελεσματικό, παρά τις φιλότιμες κι αξιέπαινες προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε μετά από το κλείσιμο των Α.Τ. Λεβιδίου, Σταδίου και Λαγκαδίων, του οποίου τις αρνητικές επιπτώσεις είχα επισημάνει ήδη από τις 18/01/2016 με την υπ. αριθμ. 2406 σχετική ερώτησή μου.

Με δεδομένο την εδαφική ιδιομορφία αλλά και το γεγονός ότι πολλές από τις περιοχές των προαναφερθέντων Δήμων αναμένεται να έχουν αυξημένη επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, οι κάτοικοι νιώθουν απροστάτευτοι και φοβούνται πως τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων πρόκειται να αυξηθούν. Το αίσθημα ασφάλειας των απλών ανθρώπων βαίνει διαρκώς μειούμενον, ιδιαίτερα αυτών που κατοικούν σε απομακρυσμένα χωριά ή οικισμούς.

 

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται, ο κ. Υπουργός

α) Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στους Δήμους Γορτυνίας και Ν. Κυνουρίας;

β)  Προτίθεστε να ενισχύσετε με προσωπικό τα αστυνομικά τμήματα των εν λόγω περιοχών;

γ) Προτίθεστε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση αστυνομικών σταθμών ειδικά σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση;

δ) Θα κάνετε δεκτά τα αιτήματα Δήμων – όπως του Δήμου Ν. Κυνουρίας – για τοποθέτηση τοπικού αστυνομικού σε περιοχές που έχουν ανάγκη από κάθε δυνατή βοήθεια;

 

 Ο ερωτών Βουλευτής

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.