Πολιτικη

Τι περιμένει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δ. Τρίπολης

Ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στο ζήτημα των  συμβασιούχων στην καθαριότητα, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της 6ης Ιουλίου.

Η κυβερνητική ρύθμιση δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση τους εργαζόμενους, απαραίτητη προϋπόθεση η αίτηση από τους δήμους για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, εφόσον όμως αποδείξουν πως η πληρωμή τους θα γίνεται μέσω ανταποδοτικών τελών.

 

Ο κ. Παυλής είπε:

 

"Οι συμβάσεις λήγουν στις 30/9, καθώς ολοκληρώνεται το 24μηνο, το χρονικό δηλαδή διάστημα κατά το οποίο επιτρέπεται να ισχύουν αντίστοιχες συμβάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η πρόθεσή μας είναι να τις ανανεώσουμε περαιτέρω μέχρι το Μάρτιο του 2018, καθώς μας δίνεται αυτή η δυνατότητα με τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης. Θα το δούμε, βέβαια, το θέμα και στις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με του Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο επόμενο συμβούλιο θα αυξηθούν οι οργανικές θέσεις για την καθαριότητα, σύμφωνα με τις ανάγκες του διευρυμένου δήμου Τρίπολης. Οι παραπάνω θέσεις θα είναι 17 στον αριθμό." 

 

 

Ο κ. Κακλαμάνος δήλωσε, με νόημα: "Ενός κακού, μύρια έπονται. Θυμηθείτε την κουβέντα μου"

 

Ο κ. Παυλής προσέθεσε πως είναι δύσκολο το ζήτημα και το να απεργούν και να φωνασκούν κάποιοι, δεν είναι λύση. Είπε δε πως χαίρεται επειδή οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δημου Τρίπολης δεν απέργησαν.

 

Ο κ. Νικολάου διαφώνησε με τον κ. Παυλή, λέγοντας "Κακώς δεν απήργησαν και στην Τρίπολη οι εργαζόμενοι".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.