Πολιτικη

"Η Τρίπολη δεν είναι ούτε Καλαμάτα, ούτε Άργος!"

Η παραπάνω αποστροφή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κακλαμάνου, δίνει το στίγμα της συζήτησης περί πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού στην Τρίπολη...

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Βρέντας, εισηγήθηκε το θέμα, εστιάζοντας στον προϋπολογισμό για τις φετινές εκδηλώσεις.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης επεσήμανε πως έρχεται αργά η πρόταση αυτή και αυτή η έλλειψη προγραμματισμού δημιουργεί περιττά έξοδα. Προσέθεσε πως υπάρχει προχειρότητα από πλευράς Δήμου.

 

Η κ. Εικοσιδέκα τόνισε πως δεν υπάρχουν εκδηλώσεις στην Περιφέρεια, πλην μιας στο χωριό Δάρα, πράγμα που πρέπει η δημοτική αρχή να φροντίσει στο μέλλον.

 

Ο κ. Κούρος, από την παράταξη του κ. Τζιούμη, χαρακτήρισε "φτωχές" τις εκδηλώσεις και υπερβολικό το κόστος, σε σχέση με αυτό που προσφέρεται.

 

Το ίδιο επεσήμανε και ο κ. Νίκου, από την παράταξη του κ. Τσιαμούλου.

 

Η κ. Γιαννούλη επικρότησε τη "φιλοσοφία" του Φεστιβάλ, όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση της δημοτικής αρχής και ζήτησε διευκρινίσεις ως προς τη διαδικασία επιλογής των καλλιτεχνικών σχημάτων.

 

Ο κ. Νικολάου τόνισε το απαγορευτικό κόστος κάποιων εκδηλώσεων για έναν οικογενειακό προϋπολογισμό.

 

Ο κ. Βρέντας απάντησε λέγοντας πως, σε σχέση με άλλους δήμους, η Τρίπολη έχει εκδηλώσεις με φθηνό εισιτήριο και αξιοποιεί τοπικά σχήματα από τον καλλιτεχνικό χώρο. Αναφερόμενος και στην οικονομική δυσχέρεια του Δήμου, τόνισε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα ικανοποίησης των απαιτήσεων ονομάτων από το χώρο, για παράδειγμα, της μουσικής διότι είναι υψηλές και ενέχουν "ρίσκο" για το Δήμο.

 

Η κ. Γιαννούλη ανέφερε πως η πρακτική δεν δικαιολογεί τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, όπως τουλάχιστον εκφράσθηκαν στην εισήγηση.

 

Η εισήγηση  εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. 

 

Εμείς να θυμίσουμε πως, πριν λίγο σχετικά καιρό, η πόλη μας διεκδικούσε με αξιώσεις την ανάληψη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021...

 

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, έχει ως εξής:

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.