Πολιτικη

Συνάντηση Τσιρώνη-Λυσίκατου στο Λεωνίδιο

Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες το Σάββατο.



Στα αισιόδοξα μηνύματα για τη ραγδαία μείωση της ανεργίας που έχουν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των ανθρώπων που δεν εργάζονται και εκείνων που εργάζονται, αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση του στο δημαρχείο Λεωνιδίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης με το δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπο Λυσίκατο.

Ο κ. Τσιρώνης μίλησε για την άξια των τοπικών ελληνικών προϊόντων που ξεπερνούν τα 1600, και είναι μοναδικά, όπως η τσακώνικη μελιτζάνα που καλλιεργείται και παράγεται στον κάμπο του Λεωνιδίου, για την ανάγκη να υπάρξει εγγυημένη ποσότητα, αφού η ποιότητα είναι δεδομένη και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που πρέπει να είναι υγιείς. Ως παράδειγμα ανέφερε τη σκληρή μάχη που δίνει η κυβέρνηση για τη φέτα.

Ο κ. Λυσίκατος, δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας εξήγησε στον αναπληρωτή υπουργό ότι το Λεωνίδιο που έχει φυσικό, αρχιτεκτονικό και ιστορικό πλούτο αναπτύσσεται ραγδαία στον καιρό της κρίσης.

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός χαρακτήρισε την πρόσφατη ανανέωση του σήματος της πιστοποίησης της μελιτζάνας Λεωνιδίου, το άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού και την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να γίνει ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας πρότυπο εναλλακτικού τουρισμού.

"Η πόρτα του υπουργείου είναι ανοιχτή", είπε ο κ Τσιρώνης, όταν ο δήμαρχος κ. Λυσίκατος ζήτησε ραντεβού στην Αθήνα για να συζητήσουν με συγκεκριμένη ατζέντα.

Πηγή: ert.gr

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.