Πολιτικη

Επένδυση ύψους 420.000.000,00 ευρώ στην Αργολίδα!

Πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Ερμιονίδας, η οποία βρίσκεται στο στάδιο του strategic development ( στρατηγικής ανάπτυξης).

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας μίλησαν για τεράστια ώθηση στην τοπική οικονομία, για δημιουργία χιλίων νέων θέσεων εργασίας και γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής.

 

Ωστόσο, η επένδυση αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μη παροχής ικανής ποσότητας νερού για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της, καθώς μεταξύ άλλων, έχει σχεδιαστεί και η κατασκευή μεγάλου γηπέδου γκολφ.

 

Εδώ έρχεται να συνδυαστεί το ζήτημα με το έτερο θέμα που ταλανίζει την Αργολίδα, αυτό της κατασκευής του εργοστασίου αφαλάτωσης στον Ανάβαλο, το οποίο, σύμφωνα με την Περιφερειακή Αρχή, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της ξενοδοχειακής μονάδας.

 

Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Άργους-Μυκηνών έχει εκφράσει την αντίθεσή του απέναντι στο έργο του Αναβάλου.

 

Οι αντιδράσεις Συμβούλων της αντιπολίτευσης του Συμβουλίου εστιάστηκαν στην απομύζηση των φυσικών πόρων της περιοχής-και, ιδιαίτερα, των αποθεμάτων νερού- εκ μέρους της εταιρείας που θα κάνει την επένδυση, αμφισβήτησαν δε πως τα οικονομικά οφέλη θα διοχετευτούν, σε ικανοποιητικό βαθμό, προς την τοπική οικονομία.

 

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, ο κ. Πατσαρίνος δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να πει εύκολα "όχι" σε μια τέτοια επένδυση, αλλά θα πρέπει η κατάσταση να είναι σαφής, ειδικά ως προς τους περιβαλλοντικούς όρους. Απόρησε, δε, πως μια τέτοιου βεληνεκούς επένδυση, δεν έχει φροντίσει να έχει προκαθορίσει σαφώς τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει. Εστίασε, επίσης, στο θέμα του γηπέδου του γκολφ, αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση του ξενοδοχείου "Costa Navarino"- το οποίο έλυσε με επιτυχία αντίστοιχο πρόβλημα.

 

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου, κ. Μπιτούνη, ανέφερε πως η επένδυση δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα νομικής φύσεως. Τόνισε πως αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει το περιθώριο να απορρίπτει τέτοιες μορφές επενδύσεων, οι οποίες δεν ανήκουν στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου και δεν επιχορηγούνται. Απλά, επισήμανε πως έχουν δοθεί ορισμένα φορολογικά κίνητρα στην εν λόγω περίπτωση.

 

Ο μελετητής που εκπροσώπησε την εταιρεία, ο οποίος ήταν ο ίδιος που έκανε και τη μελέτη του "Costa Navarino", είπε πως θα υπάρξει σε μεγάλο ποσοστό επαναχρησιμοποίηση του νερού και των λυμάτων. Επεσήμανε, πάντως, πως η περίπτωση διαφέρει κατά πολύ από την αντίστοιχη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Πύλου, καθώς εκεί υπάρχει νερό εν αφθονία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.