Πολιτικη

Περιοδεία Ν. Γόντικα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Γόντικα, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου, περιόδευσε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του Πυροσβεστικού Σώματος και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης.

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από το ΚΚΕ για την καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του ΠΣ.

 

Το ΚΚΕ επεσήμανε στους εργαζόμενους πυροσβέστες ότι όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις έχουν πετσοκόψει τους προϋπολογισμούς για το ΠΣ τα τελευταία 8 χρόνια κατά 120 εκατομμύρια ευρώ περίπου, έχουν καταργήσει 4.000 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, τη στιγμή που διατηρούν για όσο ακόμη τους εξυπηρετεί 5.500 πενταετείς και εποχικούς πυροσβέστες σε εργασιακή ομηρία και έχουμε θρηνήσει ήδη πάνω από 30 νεκρούς πυροσβέστες συνέπεια της εντατικοποίησης που τους επέβαλαν.

 

Το ΚΚΕ υπογράμμισε παράλληλα πως προτεραιότητα της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι η εδραίωση ενός ασφαλούς επενδυτικού πεδίου για τη δράση των μονοπωλιακών συμφερόντων. Στη βάση αυτής της στρατηγικής της "ασφάλειας" οι αστικές κυβερνήσεις στρατιωτικοποιούν όλο και περισσότερο το ΠΣ με σκοπό να εντάξουν τον κεντρικό κορμό των υπηρεσιών του, που θα απομείνουν υπό τον πλήρη κρατικό έλεγχο, στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που αναπτύσσονται για την αντιμετώπιση των λαϊκών κινημάτων εντός και εκτός της χώρας στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από το λεγόμενο Διεθνές και Κοινοτικό Δίκαιο όπως αυτό έχει ψηφιστεί σε νόμο το 2006.

 

Το ΚΚΕ επισήμανε πως πρέπει οι εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που στηρίζουν τα μνημόνια, τους πολέμους, σε βάρος των λαών. Τους κάλεσε να απομονώσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και κάθε νοσταλγό του Χίτλερ, της χούντας και του φασισμού στην Πυροσβεστική. Δεν πρέπει να έχουν καμιά θέση στις Ενώσεις τους. Πρέπει να συναντούν την ομόθυμη καταδίκη των πυροσβεστών και να αποβάλλονται από κάθε εκδήλωση και διαμαρτυρία και τους καλεί να συνταχθούν με το λαό που αγωνίζεται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και την αποκάλυψη των συνεπειών από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σημειώσαμε επίσης πως πρέπει να παλέψουν για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος και μετατροπή του σε πολιτική διοικητική υπηρεσία του κράτους, στη βάση της εξυπηρέτησης της κοινωνικής αποστολής, με αρμοδιότητες την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, των διασώσεων και την πρόληψη και πυροπροστασία, να αποχαρακτηριστεί η Πυροσβεστική από Σώμα Ασφάλειας και κανένας  πυροσβέστης να μη δεχτεί ποτέ να αναλάβει καθήκοντα καταστολής ενάντια στο λαό.

 

Τέλος το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, συμμερίζεται τα αιτήματα των ενώσεών τους και απαιτεί την αύξηση των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα και για τις υπηρεσίες πρόληψης του δικτύου πυροπροστασίας της χώρας καθώς και τη μονιμοποίηση με σταθερές εργασιακές σχέσεις, όλων, των 5ετούς θητείας και των εποχικών πυροσβεστών.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.