Πολιτικη

"Πού είναι ο Περιφερειάρχης;"..

Ερώτημα, ρητορικό, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Πατσαρίνου. Μια από τις ατάκες που ακούστηκαν, στη μοναδική στιγμή κατά την οποία το, ήπιων τόνων, Περιφερειακό Συμβούλιο της 24ης Ιουλίου, πήρε κάπως έντονο..."χρώμα".

Η απουσία του κ. Τατούλη από την αίθουσα, λόγω έκτακτης υποχρέωσης, οδήγησε σε αντιπαράθεση περί του αν πρέπει να συζητηθεί ή να αναβληθεί το τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης-θέμα που αφορά τη λειτουργία των Πυρηνελαιουργείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κυρίως όσον αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους.

 

Η κ. Νικολάκου δήλωσε πως η συζήτηση πρέπει να γίνει παρουσία του κ. Τατούλη, ειδάλλως η όποια απόφαση δεν θα έχει το απαιτούμενο κύρος. Επιπρόσθετα, τόνισε πως "Ο λαός της Πελοποννήσου θέλει να ακούσει την άποψη του Περιφερειάρχη".

 

Μέρος της αντιπολίτευσης αμφισβήτησε πως πλήττεται το κύρος των αποφάσεων εάν απουσιάζει από τη λήψη τους ο κ. Τατούλης, ωστόσο αναγνώρισαν πως θα ήταν καλύτερο να παρευρίσκεται ο κ. Περιφερειάρχης στη συγκεκριμένη συζήτηση.

 

Υπήρξαν εισηγήσεις περί αναβολής του θέματος, ενώ εκπρόσωπος των Πυρηνελαιουργών δήλωσε πως θα προτιμούσε να συζητηθεί άμεσα το θέμα.

 

Επίσης, άλλες εισηγήσεις πρότειναν να ξεκινήσει η συζήτηση-να γίνει, ίσως, και κάποια διακοπή- και αν δεν ολοκληρωθεί να συνεχιστεί και στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Τελικώς, η συζήτηση ξεκίνησε, με την εισηγήτρια του θέματος, την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Αλιφέρη.

 

Ουσιαστικά, η αντιπαράθεση έγκειται στο γεγονός πως η Περιφέρεια ενημέρωσε τους συγκεκριμένους επαγγελματίες πως πρέπει να προβούν σε ενέργειες για να αμβλύνουν τους παραγόμενους εκ της λειτουργίας των Πυρηνελαιουργείων ατμοσφαιρικούς ρύπους. Επίσης, η Περιφέρεια ζητά νομοθετική ρύθμιση από την Κυβέρνηση, καθώς διαπιστώνει "νομικό κενό" ως προς τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτών. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στη Μεσσηνία, αλλά και την Αργολίδα, αφού, όπως αντιλαμβάνεστε, σημαίνει πρόσθετο οικονομικό κόστος για τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον τομέα, αλλά και χρονικούς περιορισμούς, ως προς τη λειτουργία τους.

 

Ως γνωστόν, τα πυρηνελαιουργεία ασχολούνται με την επεξεργασία της ελιάς.

 

 

Να σημειώσουμε πως το Συμβούλιο μπορεί να διαρκέσει το αργότερο έως τις εννέα παρά τέταρτο, σύμφωνα με το καταστατικό, όπως επεσήμανε εμφατικά ο Πρόεδρος του Συμβουλίου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.