Πολιτικη

Γιαννακούρας: Χρέος μας να διατηρήσουμε τη γνήσια δημοτική μουσική (video)

Το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας από τα Λαγκάδια και τον 44ο Διαγωνισμό Δημοτικού τραγουδιού



Στο καλλιτεχνικό συναπάντημα των ανθρώπων της Γορτυνίας και όχι μόνο έδωσε το παρών για ακόμη μία χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελου Γιαννακούρα.

Στην ομιλία του ο κ. Γιαννακούρας, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε χρέος όλων να διατηρήσουμε τη γνήσια δημοτική μουσική και το δημοτικό τραγούδι με τα οποία μεγαλώσαμε και είναι μέσα μας.

"Μία διοργάνωση που ξεκίνησε από μία ιδέα του αείμνηστου Χρήστου Νικήτα Στρατολάτη και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στοχεύοντας στην διατήρηση της παράδοσής μας αλλά και στην ανακάλυψη νέων ταλέντων.

Το δημοτικό τραγούδι, η μουσική και ο χορός είναι στην ψυχοσύνθεση των Αρκάδων, μέσα από αυτό περιγράφεται ο πόνος της ξενιτιάς, ο έρωτας, ο θάνατος, η καθημερινότητα των ανθρώπων, ιστορικά γεγονότα και για εμάς τους μεγαλύτερους αποτελεί βίωμα, αφού μεγαλώσαμε με τα ακούσματα αυτά και με τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται δίνεται συνέχεια στα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Άλλωστε η Αρκαδία είναι συνυφασμένη με την δημοτική μουσική και εδώ λατρεύονταν στα αρχαία χρόνια δύο Θεοί, που έπαιζαν όργανα ο Πάνας και ο Απόλλωνας και υπήρχαν πολλές μουσικές σχολές, κάτι που συνεχίζεται και σήμερα (χορωδίες, χορευτικοί σύλλογοι).

Πρέπει όμως να κινητοποιηθούμε και να μην επιτρέψουμε άλλο την επιμόλυνση του δημοτικού τραγουδιού, που βλέπουμε να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.. το τραγούδι και η παράδοσή μας πρέπει να διατηρηθούν "αμόλυντα".

Όσο για την Περιφέρεια στηρίζει κάθε τέτοια διοργάνωση, ενώ η υπόσχεση που δόθηκε από μένα στην περσινή εκδήλωση για το Γεφύρι Λαγκαδίων, υλοποιείται σε δύσκολες μάλιστα εποχές, και σε λίγο καιρό θα μπορούμε να περνάμε όλοι μας από ένα ασφαλές γεφύρι"

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.