Πολιτικη

Σφοδρή κριτική Βλάση για την εκπαιδευτική πολιτική

Σήμερα, ξεκίνησε στην ελληνική Βουλή, διήμερη συζήτηση για το σχέδιο νόμου περί Παιδείας.

Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, μέσω του λογαριασμού του στο facebook, κατηγορεί την Κυβέρνηση για "οπισθοδρόμηση", αυταρχισμό και πελατειακές λογικές.

 

Η ανάρτηση του κ. Βλάση έχει ως εξής:

 

"Ας καταλάβουν οι Κυβερνώντες ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας!!!

 

Η θεσμική μου ιδιότητα ως Πανεπιστημιακού δασκάλου δεν μου επιτρέπει, λοιπόν, να μένω απαθής σ' αυτά που ύπουλα μέσα στο κατακαλόκαιρο φέρνουν ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝ.ΕΛ.

 

Με το Σ/Ν για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την Έρευνα η Κυβέρνηση δυναμιτίζει το μέλλον πολλών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και καταδικάζει την Παιδεία μας σε οπισθοδρόμηση επαναφέροντας πρακτικές και παθογένειες που για πολλά χρόνια ταλαιπώρησαν την πανεπιστημιακή κοινότητα.

 

Μεταξύ άλλων:

− Επαναφέρουν μια επικίνδυνη και παρωχημένη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο παρέχοντας πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη πρακτικών ανομίας, ασυδοσίας και βίας στα Πανεπιστήμια.

− Δίνουν στον Υπουργό τη δυνατότητα να ιδρύει ή να καταργεί Τμήματα, Σχολές και ΑΕΙ χωρίς προηγούμενη γνώμη κανενός οργάνου!!!

− Εισάγουν υπέρμετρους περιορισμούς και γραφειοκρατικές διαδικασίες στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και καταργούν την αξιολόγησή τους από την Ανεξάρτητη Αρχή.

− Αποδιοργανώνουν τη λειτουργία της Πρυτανείας, προβλέποντας την εκλογή Αντιπρυτάνεων σε ξεχωριστά ψηφοδέλτια, με απώτερο στόχο τον κομματικό έλεγχο των Ιδρυμάτων.

− Εξυπηρετούν τα κομματικά τους συμφέροντα δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλες κατηγορίες προσωπικού, πλην των μελών ΔΕΠ, να συμμετέχουν στην εκλογή των μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης.

Η Παιδεία δεν είναι πεδίο εφαρμογής ιδεολογικών αγκυλώσεων και μικροπολιτικών συμφερόντων. Η Παιδεία αποτελεί ύψιστη υποχρέωση κι ευθύνη,αλλά και μια ουσιαστική επένδυση για το μέλλον αυτού του τόπου."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.