Πολιτικη

Δημοτικό Συμβούλιο: Αρκετές απουσίες και...σεισμοί

Οι ερωτήσεις εκπροσώπων της αντιπολίτευσης και οι απαντήσεις του Δημάρχου στο Συμβούλιο της 10ης Αυγούστου.

Η αλλαγή της τιμολόγησης του νερού πανελλαδικώς από την κεντρική κυβέρνηση-ερήμην των Δήμων-, η νέα σχολική χρονιά και η αντισεισμική προστασία των χώρων που στεγάζουν παιδιά και οι άστεγοι ήταν τα κυριότερα ζητήματα που ετέθησαν. 

 

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε, σχετικά με το θέμα του νερού, πως θα είναι θέμα ημερησίας διατάξεως σε επόμενο συμβούλιο. Όσον αφορά την αντισεισμική προστασία, ο κ. Παυλής είπε πως αν ο κ. Νικολάου-που έκανε την ερώτηση- γνωρίζει κάποιο κτίριο που έχει πρόβλημα, να έλθει και να το πει δημόσια, χωρίς να καταφεύγει σε γενικές αναφορές. Επίσης, επισημάνθηκε από τη Δημοτική Αρχή πως έχουν γίνει οι απαραίτητες βελτιωτικές ή διορθωτικές εργασίες στα κτίρια που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

 

Οπωσδήποτε, οι κ. Παυλής και Νικολάου συμφώνησαν πως δεν γίνεται να υπάρχουν έλεγχοι στατικότητας για νεότερα κτίσματα και όχι για τα παλαιότερα. Ο κ. Δήμαρχος, μάλιστα, δήλωσε πως δεν καταλαβαίνει γιατί συμβαίνει αυτό και θα πρέπει να απαιτηθεί από την κεντρική εξουσία να λάβει τα μέτρα της.

 

Το ζήτημα των αστέγων δε, τέθηκε από τον κ. Νίκου-από την παράταξη του κ. Τσιαμούλου-, ο οποίος πρότεινε να υπάρξει πλήρης καταγραφή των αστέγων του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να καταστεί δυνατό να τους παρασχεθεί η όποια δυνατή βοήθεια.

 

Ο κ. Παυλής υπερθεμάτισε στο θέμα των αστέγων, ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, πως οι άστεγοι έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό και υποσχέθηκε πως, αφού ολοκληρωθεί το ζήτημα της στέγασης των ΑμΕΑ, θα εξεταστεί και η περίπτωση των αστέγων, μέσα στα πλαίσια του εφικτού.

 

Να πούμε πως αρκετοί σύμβουλοι απουσίαζαν λόγω αδείας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.