Πολιτικη

Πυλώνας πρωτογενούς παραγωγής η μελισσοκομία για την Αρκαδία

Η μελισσοκομία αποτελεί έναν από τους κλάδους που συνιστά πυλώνα της πρωτογενούς παραγωγής για τη χώρα μας, και ιδιαίτερα για την Αρκαδία. 

 

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τα εγκαίνια του «φεστιβάλ μελιού» που έγιναν στη  Βυτίνα (11.8.2017), μεταξύ των άλλων, είπε :

 

"Η μελισσοκομία συνεισφέρει στην εθνική οικονομία, συμβάλλοντας στην παραγωγή ενός ποιοτικού, εξαγώγιμου προϊόντος, στη δημιουργία και μεγέθυνση του οικογενειακού εισοδήματος, στη συγκράτηση του πληθυσμού σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και στην ισορροπία του περιβάλλοντος.  

 

Είναι γνωστό, ότι το «μέλι ελάτης Μαινάλου» αποτελεί αυθεντικό και γνήσιο προϊόν της αρκαδικής φύσης και των άξιων μελισσοκόμων της περιοχής, αφού, αφενός αναγνωρίζεται ως προϊόν ονομασίας προέλευσης και αφετέρου διατίθεται σε χιλιάδες καταναλωτές.

 

Μέσω του «φεστιβάλ μελιού», προβάλλονται το μέλι και τα προϊόντα της μέλισσας της ευρύτερης περιοχής του Μαινάλου. Συγχρόνως αναδεικνύονται και όλα εκείνα τα στοιχεία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που την χαρακτηρίζουν, τη διαφοροποιούν και την καθιστούν πόλο έλξης επισκεπτών – φυσικό κάλλος, υγιεινό κλίμα, ιστορία, λαϊκή παράδοση και λαϊκός πολιτισμός.

 

Στο πλαίσιο της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, η οποία επιχειρείται, η μελισσοκομία αποτελεί σημαντικό κλάδο που χρειάζεται συλλογική δράση των παραγωγών και στήριξη από την πολιτεία."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.