Πολιτικη

Αιχμές Παπαηλιού για μή πρόσκληση σε εκδήλωση στο Καστρί

Η αγνόηση των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου συνιστά ασέβεια, όχι προς τα πρόσωπα αλλά προς το θεσμό, αναφέρει σε δήλωσή του.



Την έντονη αντίδραση του βουλευτή Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαηλίου αποτέλεσε η μη πρόσκλησή του στην εκδήλωση για την 191η επέτειο της μάχης του Προδρόμου, που έγινε, χθες, στη Μονή Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας.

"Ο χώρος (ο τόπος) και ο χρόνος (οι συνθήκες) συνιστούν τις δύο παραμέτρους που χαρακτηρίζουν τη μάχη του Προδρόμου.

Ο χώρος-ο τόπος : Οι απρόσιτοι βράχοι, ως μνημείο της φύσης, η αετοφωλιά της Μονής Προδρόμου, ένα από τα ταμπούρια της Επανάστασης του 1821, ως έργο της ανθρώπινης θέλησης, αποτυπώνουν το περιβάλλον εκείνης της εποχής. Χώρος (τόπος) που διαμόρφωσε χαρακτήρες, ψυχοσύνθεση, νοοτροπία, το ανυπότακτο των υπερασπιστών της Μονής.  

Ο χρόνος-οι συνθήκες : Μία περίοδος κατά την οποία η Επανάσταση βρίσκονταν σε κίνδυνο και βρέθηκαν λίγοι αλλά άξιοι, «ήρωες», αποφασισμένοι να την υπερασπιστούν.

Η εκδήλωση πρέπει να αποδειχθεί μία επιβαλλόμενη επιστροφή στο σχολείο της ιστορικής μνήμης, σε χαλεπούς καιρούς, ένα λυτρωτικό απελευθερωτικό μήνυμα για συλλογική αυτογνωσία. 

(Η αγνόηση των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου συνιστά ασέβεια, όχι προς τα πρόσωπα αλλά προς το θεσμό)", αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.