Πολιτικη

Tατούλης για όλα και για...όλους!

Άκρως ενδιαφέρουσα η τηλεοπτική συνέντευξη-"ποταμός" του Περιφερειάρχη, κ. Πέτρου Τατούλη, το βράδυ της 24ης Αυγούστου, στον τηλεοπτικό σταθμό Best της Μεσσηνίας.

 

Η εκπομπή ήταν μια καινοτόμος, για τα δεδομένα των επαρχιακών ΜΜΕ, προσπάθεια, αφού ερωτήσεις στον κ. Τατούλη απηύθυναν δημοσιογράφοι απ' όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και, μεταξύ αυτών, ο Γιώργος Ηλιόπουλος του arcadia 938.

 

Tη συζήτηση, που, ουσιαστικά, εγκαινίασε το νέο studio του Best στην Αργολίδα, συντόνισε ο δημοσιογράφος Θέμης Κανελλόπουλος.

 

Οπωσδήποτε, η διάρκεια του "debate" αυτού ήταν τέτοια που ο κ. Τατούλης μπόρεσε να αναφερθεί αναλυτικά τόσο σε ζητήματα υποδομών, όσο και σε θέματα αμιγώς πολιτικά αλλά, φυσικά, και στο φλέγον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Είναι δεδομένο πως πολλά απ' όσα είπε ο κ. Περιφερειάρχης, ειδικά για εκπροσώπους του α' βαθμού αυτοδιοίκησης όσο και για άλλα πολιτικά πρόσωπα, θα συζητούνται για καιρό...

 

Μεταξύ άλλων, όσον αφορά το Δήμο της Τρίπολης, ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την Τρίπολη ως "πόλη σε κακή κατάσταση", δήλωσε εμφατικά πως θα έπρεπε να είχε επέμβει η Δικαιοσύνη για το "έγκλημα" που συντελείται στον Άγιο Βλάση, σχετικά με τα απορρίμματα και αφού κάλεσε όλους τους διαφωνούντες-με την πρόταση της Περιφέρειας για τη διαχείριση- Δημάρχους να διαβάσουν τον Εθνικό Σχεδιασμό περί απορριμμάτων, κατέληξε πως η Δημοτική Αρχή κοροϊδεύει τους πολίτες, σχετικά με την προσωρινή, μεταβατική διαχείριση που προωθεί.

 

Όσον αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο χαρακτήρισε ως "κόμμα του" πάντως, ο κ. Τατούλης είπε πως λυπάται που υπήρξε πάντοτε "φοβικό" απέναντι στις όποιες μεταρρυθμιστικές αλλαγές, ενώ για τον κ. Σαμαρά δήλωσε πως "Ένας τέως Πρωθυπουργός, πρέπει να προσέχει τη θέση του". Για τον κ. Βλάσση, τον Βουλευτή Αρκαδίας της Ν.Δ, και τις κατά καιρούς δηλώσεις εναντίον του, ο κ. Περιφερειάρχης είπε πως "Ο κ. Βλάσσης υπήρξε ασεβής απέναντι σε ένα θεσμό της χώρας".

 

Επιπρόσθετα, για όσα ακούγονται περί καθόδου "μεγάλου" ονόματος της πολιτικής στις Περιφερειακές εκλογές για λογαριασμό της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο, ο κ. Τατούλης είπε, χαρακτηριστικά:

 

"Δεν υπάρχουν μεγάλα ονόματα, υπάρχουν άνθρωποι που πείθουν τους πολίτες".

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε, τέλος, πως ο κ. Τατούλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης σε ολόκληρη την Περιφέρεια, εστίασε στο θέμα της ενδυνάμωσης των Περιφερειών μέσα από τον λεγόμενο "Καλλικράτη 2" και υποστήριξε εμφατικά την υιοθέτηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.