Πολιτικη

"Τρέχουμε όλοι..."

Η κατεπείγουσα φύση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Αυγούστου, τέθηκε ως ζήτημα στην έναρξη της διαδικασίας.

Ο κ. Παυλής είπε, μεταξύ άλλων, πως :"Το κατεπείγον συνίσταται στο ότι η εκδήλωση θα γίνει 30 του μήνα. Αν περιμέναμε τη Δευτέρα, δεν θα μπορούσε η Περιφέρεια να προχωρήσει τη διαδικασία. Τρέχουμε όλοι, κι εσείς κι εμείς.."

 

Οι κ. Σμυρνιώτης και Τζιούμης κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή περί προχειρότητας. Ο κ. Σμυρνιώτης, μάλιστα, είπε πως αν οι φορείς ήθελαν να διοργανώσουν την εκδήλωση που καλείται "Βραδιά...Shock Price" με τελευταία πιθανή ημερομηνία την 30η Αυγούστου, ας την έκαναν μόνοι τους, όπως γίνεται στην πολη της Σπάρτης.

 

Ο κ. Παυλής τόνισε πως εφόσον υπήρξε για πρώτη φορά απόλυτη συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ο Δήμος όφειλε να δεχθεί την ημερομηνία που επιλέχθηκε από τους τελευταίους αυτούς. Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε ο κ. Δήμαρχος, η ημερομηνία ήταν καθαρά ζήτημα που καθορίστηκε από τους φορείς της πόλης.

 

Eπί της ουσίας, ο κ. Τσιαμούλος είπε πως βρίσκει υπερβολικό το ποσό για την εκδήλωση και, μάλιστα, προχώρησε σε άμεση σύγκριση με το αντίστοιχο κόστος που έχει η εκδήλωση αυτή στο Δήμο Καλαμάτας-περίπου εννέα χιλιάδες ευρώ. Να σημειωθεί πως η Καλαμάτα διοργανώνει τη βραδιά αύριο, Σάββατο, 26 Αυγούστου, για πέμπτη συνεχή χρονιά.

 

Oι κ. Νικολάου και Λάζαρης είπαν πως θα έπρεπε να γίνει πρώτα η συζήτηση περί εκδήλωσης και να ακολουθήσει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, για να μεταφερθούν τα χρήματα από το πολιτιστικό τέλος της Δ.Ε.Υ.Α Τρίπολης προς χάριν της εκδήλωσης.

 

Ο κ. Δήμαρχος απάντησε πως ρωτήθηκε περί αυτού η Υπηρεσία και γνωμοδότησε πως θα πρέπει να προηγηθεί η αποδοχή, εν γένει των χρημάτων, και μετά να γίνει η τροποποίηση του προϋπολογισμού. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έπρεπε να γίνουν δυο συνεδριάσεις του Συμβουλίου και, μάλιστα, κατεπείγουσες!

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.