Πολιτικη

"Θα δείτε πόσα καταστήματα δεν θα ανοίξουν, κ. Δήμαρχε!"

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η νύχτα shock price από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Μόνο θετική δεν ήταν η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου για τον τρόπο που διοργανώνεται η επίμαχη βραδιά στην Τρίπολη.

Στη συζήτηση περί της ίδιας της εκδήλωσης, ο κ. Σμυρνιώτης, αφού αμφισβήτησε την ορθότητα της επιλογής της ημερομηνίας, σχολίασε σκωπτικά το γεγονός πως τρεις εργάσιμες ημέρες πριν την εκδήλωση βλέπουμε δαπάνες περί επικοινωνιακής προώθησης, η οποία προφανώς θα πέσει στο..."κενό". Μάλλον, είπε, μιλάμε για "κατεπείγουσα αρπαχτή"!

 

Ο κ. Τζιούμης τόνισε πως σε άλλους Δήμους οι διοργανώσεις αυτές σημειώνουν επιτυχία και αυτό σημαίνει πως αρέσουν τέτοιου είδους δρώμενα στον κόσμο. Όμως, προσέθεσε, στην Τρίπολη, βλέπουμε γι' άλλη μια φορά τη γνωστή προχειρότητα και ανοργανωσιά που χαρακτηρίζει τη νυν δημοτική αρχή. Απέδωσε δε πλήρως την ευθύνη για το...κατεπείγον της ημερομηνίας, στο Δήμο, αφού, όπως πληροφορήθηκε από μέλη των εμπλεκομένων φορέων, αυτός ήταν που κάλεσε στις 10 Αυγούστου τους φορείς να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της βραδιάς τύπου "Λευκής Νύχτας". Τέλος, ανέφερε πως δεν είδε να υπάρχει κανένας χορηγός για την Τρίπολη, ενώ στις υπολοιπες πόλεις τέτοιες εκδηλώσεις βασίζονται στις χορηγίες.

 

Ο κ. Τζιούμης, μάλιστα, χαρακτήρισε "εμπαιγμό του δημοτικού συμβουλίου" το γεγονός πως καλείται να αποφασίσει περί "Λευκής Νύχτας" ενώ, ήδη, έχει γίνει η ανάρτηση των διαφημιστικών banner σε κεντρικό σημείο της πόλης. Πάντως, είπε πως θα στηρίξει την εκδήλωση όσο μπορεί, προκειμένου να έχει επιτυχία.

 

Ο κ. Παυλής ευχαρίστησε το Επιμελητήριο που προσφέρει 3.000, 00 ευρώ επιπλέον απ' όσα θα δαπανήσει ο Δήμος, αναρωτήθηκε για ποιον τελικά γίνεται η βραδιά αυτή- "Γίνεται για να διασκεδάσουν τα μέλη του Δ.Σ. ή για να βοηθηθούν οι φορείς της πόλης;"- και επανέλαβε πως η επιλογή της ημερομηνίας ήταν καθαρά επιλογή των εμπλεκομένων επαγγελματικών συλλόγων και σωματείων. Χαρακτήρισε δε επανειλημμένα την υπόθεση "στοίχημα" για την πόλη.

 

Ο κ. Τσιαμούλος είπε πως ο κ. Παυλής αναφέρει ανακρίβειες και ψεύδη. Επιχειρηματολόγησε περί αυτού, αναφέροντας τις πρωτοβουλίες της παράταξής του περί "Λευκής Νύχτας" από το έτος 2015. 

 

Εντύπωση έκανε η αποστροφή του πως: 

 

"Τα περισσότερα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου είναι αντίθετα με τη διοργάνωση, με τον τρόπο που γίνεται. Θα δείτε την Τετάρτη πόσα καταστήματα δεν θα ανοίξουν, κ. Δήμαρχε! Δεν μπορεί να καλεί κάποιος, με ύφος εκατό καρδιναλίων, τους φορείς και να λέει η εκδήλωση θα γίνει όποτε θέλω εγώ!"

 

Ο κ. Τσιαμούλος αμφισβήτησε, επίσης, ευθέως το κατά πόσο θα ωφεληθούν οι έμποροι από τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

 

Η απάντηση του κ. Παυλή ήταν ιδιαιτέρως δριμεία, καθώς κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Τσιαμούλο πως ήθελε παλαιότερα να επιβάλει αυτός αντίστοιχη εκδήλωση με τον δικό του τρόπο!

 

Oι κ. Λάζαρης και Νικολάου εστίασαν στον "παράλογο" και "αντιεργατικό" χαρακτήρα αντιστοίχων εκδηλώσεων, υποστηρίζοντας πως ο Δήμος θα μπορούσε να κάνει εκδηλώσεις σε εργάσιμες ώρες, προκειμένου να τονωθεί η τοπική αγορά, ακόμα ακόμα να μειώσει και τα τέλη που καλούνται να πληρώσουν οι επαγγελματίες. 

 

O κ. Παυλής είπε πως έκανε πρόταση για να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων σχετικά με το ωράριο, ενώ δήλωσε πως η εκδήλωση δεν θα καταστρατηγήσει τις αστυνομικές διατάξεις αλλά ούτε και  το εργατικό δίκαιο.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.