Πολιτικη

Δημαρχία Τρίπολης: Μια πολύφερνη "νύφη"

Η πιθανή εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς και η σχετική αδιαφορία των πολιτών απέναντι στις επίσημες επιλογές των κομματικών φορέων (χρίσματα), κάνουν πολλούς να τρέφουν φιλοδοξίες...

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι βολιδοσκοπήσεις ατόμων αλλά και φορέων, δίνουν και παίρνουν τους τελευταίους μήνες και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και πιο ενδιαφέροντα.

 

Ένας από αυτούς που φέρονται να έχουν εκφράσει, ημιεπίσημα, την πρόθεση να διεκδικήσουν τη δημαρχία στην πόλη μας, είναι και ο πρώην Αντιδήμαρχος και χρόνια στέλεχος της Ν.Δ., Χρήστος Λαμπρόπουλος.

 

Ο γνωστός πολιτικός μηχανικός είχε παλαιότερα ιδιαίτερα έντονη παρουσία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έμοιαζε να...πολυασχολείται. Ωστόσο, ποτέ δεν παρέλειπε να εμφανίζεται σε πολιτικές και όχι μόνο εκδηλώσεις-κυρίως του κομματικού του χώρου-, ενώ σε κάθε εκλογή, είτε αυτοδιοίκησης είτε εθνική, το όνομά του ακουγόταν ως πιθανή υποψηφιότητα.

 

Μπορεί να μην είναι πλέον ο "νέος και φέρελπις" πολιτικός, χαρακτηρισμοί που τον ακολουθούσαν κάποτε, αλλά, σίγουρα, είναι ένας επιτυχημένος, σοβαρός, μετριοπαθής και, κυρίως, φιλοευρωπαϊστής πολίτης που ασχολείται χρόνια με τα κοινά, διαθέτει δε και μια αξιόλογη εμπειρία, ως προς τα αυτοδιοικητικά.

 

Από εκεί και πέρα, πιθανή υποψηφιότητα του κ. Λαμπρόπουλου, περιπλέκει λίγο τα πράγματα στο "στρατόπεδο" της Ν.Δ., εκεί όπου φαινόταν πως η μόνη επιλογή ήταν ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης.

 

Περισσότερα για τον κ. Λαμπρόπουλο αλλά και για άλλους που ετοιμάζονται να "βουτήξουν" στα βαθιά νερά της Δημαρχίας, θα αναφέρουμε στο μέλλον. Έχουμε την ανάλογη εμπειρία αλλά και τις...πηγές...Προς ώρας, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως ο κ. Λαμπρόπουλος ήταν παρών στη συνέντευξη τύπου, όπου ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ανακοίνωσε πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Όλα έχουν τη σημειολογία τους..

 

Ορισμένως, κάποια στιγμή, θα σας πούμε μια "ωραία" ιστορία περί της μεγαλύτερης, χαμένης, ευκαιρίας που είχε η Τρίπολη να αποκτήσει έναν πολύ αξιόλογο Δήμαρχο...Αναφερόμαστε στο μακρινό (..;..) παρελθόν, φυσικά, και η..."ιστορία" είναι πέρα για πέρα αληθινή...

 

Αυτό που είναι, πάντως, νευραλγικής σημασίας, σε κάθε περίπτωση, είναι να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τις προθέσεις της περί αυτοδιοίκησης και να σταματήσει τις μικροπολιτικές σπέκουλες, είτε με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, είτε με το εκλογικό σύστημα, είτε ακόμα και με το χρόνο θητείας των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

 

Όσο διαιωνίζεται η αβεβαιότητα και η ασάφεια των όρων του "παιχνιδιού", δεν βγαίνει κανείς κερδισμένος, κι αν όντως υπάρχει κάποιος, αυτός σίγουρα δεν είναι η χώρα..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.