Πολιτικη

Στη Βουλή ο δρόμος Παραλογγοί-Τριπόταμα (video)

Επίκαιρη ερώτηση από Κωνσταντινόπουλο.




Βασικά σημεία της ομιλίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα "Κατασκευή επαρχιακής οδού Παραλογγοί-Τριπόταμα Αρκαδίας":

· Το έργο "Κατασκευή επαρχιακής οδού Παραλογγοί-Τριπόταμα Αρκαδίας έχει μεγάλη ιστορία: Το 2011, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε πως υπήρχε μελέτη για το έργο, με προϋπολογισμό 2,1 εκ. ευρώ. Το 2014, ανακοινώθηκε πως τα κονδύλια είχαν βρεθεί, και ελήφθη και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την υλοποίηση του έργου. Και σήμερα, πριν από μερικούς μήνες, ανακοινώθηκε η εκ νέου εκπόνηση μελέτης για το έργο, η οποία κατεβάζει τον προϋπολογισμό του στις 800.000 ευρώ.

· Υπάρχει καθυστέρηση στην κατάθεση της σχετικής μελέτης. Και υπάρχουν και ερωτήματα: Γιατί χρειάστηκε νέα μελέτη για το έργο; Τι έχει αλλάξει; Πώς δικαιολογείται τόσο μεγάλη διαφορά στον προϋπολογισμό; Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στη μελέτη του 2011 και στη σημερινή;

· Θα ζητήσω μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να κατατεθεί από την Περιφέρεια και η παλαιά και η νέα μελέτη, ώστε να διαπιστώσουμε τις διαφορές. Το έργο έχει μεγάλη σημασία για τους κατοίκους της περιοχής, και τα προβλήματα είναι πολλά. Δεν δικαιολογείται καμία περαιτέρω καθυστέρηση.

· Η υλοποίηση του έργου φαίνεται πως θα ξεκινήσει στο τέλος του 2018. Να μη μείνει λοιπόν στα λόγια, αλλά να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες από την Περιφέρεια.

Απαντώντας στην ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου, ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Σκουρλέτης ανέφερε τα εξής:

· Οι Περιφέρειες έχουν δικές τους αρμοδιότητες και προϋπολογισμούς. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε τη σύμβαση για το έργο στις 26-4-2017, και μάλιστα υπάρχει η με αρ.πρωτ. 1423/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία εγκρίνει την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

· Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει καθυστέρηση στην διαδικασία ολοκλήρωσης της μελέτης. Όταν ο κ.Κωνσταντινόπουλος καταθέσει το σχετικό αίτημα στη Βουλή, το Υπουργείο θα αναζητήσει τα σχετικά στοιχεία από την Περιφέρεια. Είναι εύλογο το αίτημα των Βουλευτών να δίνονται στοιχεία για το έργο όλων των φορέων μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

· Το Υπουργείο είναι διατεθειμένο, από κοινού με τον Βουλευτή κ.Κωνσταντινόπουλο, να ενεργήσει για την ανάδειξη του προβλήματος των κατοίκων, για την ενημέρωσή τους σχετικά με την πρόοδο του έργου, αλλά και για την άσκηση πίεσης προς την υλοποίηση αυτού. Οι διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.