Πολιτικη

Δείτε ποιους δρόμους της Πελοποννήσου εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση, μέσω του καθ' υλην αρμόδιου υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, οργάνωσε συνολικά δώδεκα μεσαίες και μεγάλες τελετές παράδοσης.

 

Στις πιο πομπώδεις από αυτές το "παρών” έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις υπόλοιπες, που αφορούσαν, κατά βάση, την τμηματική παράδοση αυτοκινητοδρόμων το γενικό πρόσταγμα είχαν ο κ. Σπίρτζης και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

 

Με τη χώρα να διαθέτει, πια, ένα υπερσύγχρονο  σύστημα αυτοκινητοδρόμων, το Capital.gr παρουσιάζει, με χρονολογική σειρά, τις τελετές εγκαινίων που έχει, μέχρι σήμερα, με μαεστρία, διοργανώσει η κυβέρνηση.

 

18 Απριλίου 2016

 

Πρεμιέρα στο σερί των εγκαινίων έκανε ο οδικός άξονας (μήκους 46 χλμ.) Λεύκτρο - Σπάρτη, ο οποίος αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος -Τρίπολη - Καλαμάτα. "Θα συνεχίσουμε και θα τα καταφέρουμε και στα υπόλοιπα έργα” είχε σημειώσει τότε ο κ. Σπίρτζης.

 

14 Ιουλίου

 

Τρεις περίπου μήνες μετά, συνεχίζοντας την πρακτική της τμηματικής παράδοσης οδικών αξόνων, ο κ. Σπίρτζης εγκαινίασε τον ανισόπεδο κόμβο και τη συνδετήρια οδό Μεγαλόπολης (2,5 χλμ.), με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα.

 

 

19 Νοεμβρίου

 

Η παράδοση σε λειτουργία του περιφερειακού αυτοκινητοδρόμου Καλαμάτας (μέχρι τον κόμβο της Αρτέμιδος στην Αγιάννα, στο ύψος της Κεντρικής Αγοράς) δεν συνοδεύτηκε με τη διοργάνωση σχετικής τελετής παρότι το έργο επιθεώρησαν τρεις υπουργοί (Χρ. Σπίρτζης, Χρ. Βερναδάκης (Επικρατείας) και Οικονομίας-Ανάπτυξης (Αλ. Χαρίτσης). Γι' αυτό η έναρξη λειτουργίας του συγκεκριμένου δρόμου δεν προσμετράται στην απαρίθμηση των τελετών εγκαινίων.

 

23 Δεκεμβρίου

 

Όπως είχε ανακοινωθεί στις 19 Νοεμβρίου, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας (158 χλμ.) και Λεύκτρου - Σπάρτης (47 χλμ.) του οποίου η κατασκευή χρονολογείται από το 2008.  "Σήμερα είμαστε εδώ, αλλά ο Αλέξης είναι αυτός που θα κάνει τα εγκαίνια σε ένα ακόμη έργο, το Καλαμάτα - Ριζόμυλος – Πύλος" δήλωσε τότε ο κ. Σπίρτζης, ανεξαρτήτως εάν το συγκεκριμένο έργο παραμένει στο στάδιο των μελετών.

   

6 Απριλίου

 

Τον Απρίλιο ο κ. Τσίπρας παρευρέθηκε στην τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός - Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι).

 

11 Απριλίου

 

Μόλις πέντε ημέρες αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Χρήστος Σπίρτζης παρέδωσαν στην κυκλοφορία τον άξονα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα (Ολυμπία Οδός). Η τελετή εκείνη είχε συζητηθεί λόγω της ονοματοδοσίας των σηράγγων, με αυτήν της Παναγοπούλας να αποκαλείται Ανδρέας Παπανδρέου.

 

Διαβάστε όλους τους δρόμους που "έκοψε κορδέλα" ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.