Πολιτικη

Στον ΕΛΓΑ Τρίπολης ο Γ. Παπαηλιού

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 15.9.2017, επισκέφθηκε το κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με το διευθυντή του και είχε διαλογική συζήτηση με τους εργαζόμενους.

 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου: 

 

Ο Γιώργος  Παπαηλιού αναφέρθηκε στην αποστολή του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει την αγροτική-φυτική παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο, σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, που το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι συχνές, λόγω της κλιματικής αλλαγής. 

 

Επισήμανε την ανάγκη ταχείας εκκαθάρισης των σχετικών υποθέσεων και δίκαιης κατανομής των αποζημιώσεων, οι οποίες πρέπει να είναι πλήρεις και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ζημίες των παραγωγών, στο πλαίσιο των ισχυόντων κανονισμών που δεν είναι πάντα δίκαιοι  και, κατ΄ ανάγκην, του ασφυκτικού δημοσιονομικού πλαισίου. 

 

Αναφέρθηκε στο θέμα του συμψηφισμού οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών και αποζημιώσεων, το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί θετικά, παρά τις αυτονόητες δυσκολίες που υπάρχουν για θετική προσέγγιση του θέματος. Και επιπλέον αναφέρθηκε στο ζήτημα της αντιμετώπισης των καταστροφών στη φυτική καταστροφή από τα αγριογούρουνα, που δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ και πρέπει επιτέλους να καλυφθεί και των καταστροφών στο ζωϊκό κεφάλαιο από άγρια αδέσποτα σκυλιά-τσακάλια, που καλύπτεται μεν, όμως υπό ασφυκτικές προϋποθέσεις.    

 

Οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ  ανέφεραν ότι ο ΕΛΓΑ Τρίπολης που καλύπτει 4 νομούς είναι υποστελεχωμένος και υπάρχει ανάγκη προσλήψεων νέων γεωπόνων, ώστε να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Υπάρχει δυσαναλογία μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων. Το ζήτημα της αμοιβής για τις εκτιμήσεις ελύθη στοιχειωδώς ικανοποιητικά, όμως ετέθη το ζήτημα της κάλυψης των εξόδων κίνησης, δεδομένου ότι το ποσό των 0,15 ευρώ ανά χλμ δεν αντιστοιχεί στα πραγματικά δεδομένα.     

 

Τέλος, ο Γιώργος Παπαηλιού υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των παραγωγών, δεδομένου ότι η πρωτογενής παραγωγή πρέπει και μπορεί να αποτελέσει τη βάση της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.