Πολιτικη

"Άλωση", σκουπίδια και..."θησαυροί" στο Δημοτικό Συμβούλιο

O κ. Δήμαρχος είχε την υποχρέωση να παρουσιάσει ένα βιβλίο στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, μάλιστα ο κ. Τσιαμούλος απόρησε για την επιλογή της ώρας του Συμβουλίου...

Τέθηκαν πολλές ερωτήσεις, από το ζήτημα του "θησαυρού" στην Άρεως έως και την απόφαση του ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων , αλλά, φυσικά, η απουσία του καθ' ύλην αρμοδίου να δώσει τις απαντήσεις, παρέπεμψε τα θέματα στην επόμενη συνεδρίαση..

 

Κατά τα άλλα, αίσθηση προκάλεσε η παράκληση του κ. Κακλαμάνου να μην συζητηθεί-να μην τεθεί καν...-το ζήτημα της απόρριψης της ένταξης του έργου για το Μεθύδριο στο ΕΣΠΑ. Ο ερωτών, κ. Τζιούμης, δέχθηκε τις αιτιάσεις του κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης δεν τις δέχθηκε, ζήτησε να μιλήσει γι' αυτό αλλά τελικά αποδέχτηκε το να συζητηθεί σε επόμενο Συμβούλιο.

 

Επίσης, υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Τσιαμούλου και Νικολάου για το ποιος ψήφισε τι, σε σχέση με τη χωροθέτηση των απορριμμάτων στον Άγιο Βλάσση...

 

Ο πρώην Αντιδήμαρχος, κ. Τυροβολάς, μίλησε για εγκατάλειψη των πολιτών και, μάλιστα, ανέφερε πως "Ο κόσμος μας βρίζει"! 

 

Κατά τα λοιπά, η ολομέλεια αναλώθηκε σε ήσσονος σημασίας ζητήματα, όπως τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που δεν έγιναν στα χωριά...

 

Το θέμα της δαπάνης για τις εκδηλώσεις της Άλωσης, όπως ήταν επόμενο, απασχόλησε αρκετή ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Μάλιστα, ο κ. Σωτηρόπουλος-μέλος της παράταξης του κ. Παυλή- είπε πως "Βλέπουν όλοι μεγάλη δαπάνη και έχουν προβληματιστεί".

 

Ο κ. Σμυρνιώτης είπε πως η παράταξή του θα στηρίξει την προσπάθεια, αλλά επίσης πως ελπίζει να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα που σημειώθηκαν πέρσι, με τη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου...Τέλος, ευχήθηκε, αφού γίνονται αναθέσεις, τουλάχιστον αυτές να αφορούν επαγγελματίες της πόλης και να προστατευτούν όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αλλά και η ίδια η εικόνα της πόλης.

 

Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στα κόστη των αμέσως προηγουμένων ετών, παρατήρησε την άνοδο του κόστους και είπε πως δεν ξέρει τι ακριβώς θα παρουσιαστεί το Σάββατο το βράδυ και πόσο τελικά θα κοστίσει-αναφερόμενος στο χορόδραμα, φυσικά...

 

Τη στιγμή που μιλούσε ο κ. Τζιούμης, προσήλθε και ο κ. Παυλής.

 

Ο κ. Τζιούμης χαρακτήρισε "υπερβολικά" τα ποσά που περιγράφονται στη μελέτη για τις εκδηλώσεις.

 

O κ. Τσιαμούλος έδωσε συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο, κ. Βρέντα, για την προσπάθεια που γίνεται στις εκδηλώσεις της Άλωσης αλλά είπε πως "βγάζει σπυριά" όταν ακούει το όνομα του κ. Λεμπέση, παρότι δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ...Επεσήμανε δε πως πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η εκδήλωση του Σαββάτου.

 

Ο κ. Λάζαρης, στην τοποθέτησή του, είπε πως το κόστος ξεπερνά τις δυνατότητες της πόλης και, μάλιστα, ειδικά για τη δαπάνη του φωτισμού είπε: "Φοβάμαι πως μας...αλλάζετε τα φώτα!" 

 

Τέλος, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στο νόημα που θα έπρεπε να έχουν τέτοιες εκδηλώσεις, παρατηρώντας πως εμπορευματοποιείται η "Άλωση" και, έτσι, χάνει το ουσιαστικό της "μήνυμα". Ως προς το κόστος, το περιέγραψε και αυτός ως "υπέρογκο και αδικαιολόγητο".

 

Ο κ. Βρέντας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, εξήγησε τις επιμέρους παραμέτρους των εκδηλώσεων, αναφέροντας σε ποιον ανετέθη τι, όπως και για ποιο λόγο υπάρχει δαπάνη και για τις δοκιμές. Για τον κ. Λεμπέση, είπε πως είναι ένας από τους αξιόλογους ανθρώπους που υπάρχουν στο χώρο και η αμοιβή του είναι πολύ περιορισμένου ύψους. Ο κ. Βρέντας αναφέρθηκε και στην υπεύθυνη της χοροδραματικής αναπαράστασης, την κ. Ιγνατίου, η οποία δεν έφερε καμία αντίρρηση για τη μουσική επένδυση της παράστασης που θα φέρει την υπογραφή του κ. Λεμπέση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.