Πολιτικη

"Η Περιφέρεια καταργεί τον ΦΟΔΣΑ"

Ο κ. Πατσαρίνος ρώτησε αν οι αλλαγές στην προγραμματική τυγχάνουν της έγκρισης του ΦΟΔΣΑ, αν η προγραμματική είναι αυτή που ενέκρινε ο φορέας του α' βαθμού, ενώ ρώτησε και για τον αριθμό και τη χωροθέτηση των σταθμών μεταφόρτωσης των απορριμμάτων.

 

Ο κ. Γόντικας ρώτησε αν η ΣΔΙΤ που θα υπογραφεί θα δοθεί στους Περιφερειακούς Συμβούλους, ενώ ρώτησε και για ποιο λόγο αποκρύπτεται η προσφυγή των τεσσάρων Δήμων- Άργους/Μυκηνών, Κορίνθου, Σπάρτης και Τρίπολης- κατά της απόφασης του ΦΟΔΣΑ.

 

Η κ. Νικολάκου απάντησε- χαρακτηρίζοντας "καίριες" τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης- πως η σύμβαση υπό συζήτηση είναι ακριβώς αυτή που εγκρίθηκε από τον ΦΟΔΣΑ, χωρίς καμία αλλαγή. 

 

Ωστόσο, όπως είπε, η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να "θωρακίσει" περαιτέρω τη σύμβαση, μετά από ενδελεχή της μελέτη, για να υπάρχει ταύτιση με όσα προβλέπει ο ΠΕΣΔΑ, αλλά και ο ΕΣΔΑ- δηλαδή, ο περιφερειακός και εθνικός σχεδιασμός για τα απορρίμματα.

 

Προφανώς, είπε, οι αλλαγές θα τεθούν υπόψη των μελών του ΦΟΔΣΑ.

 

Για την προσφυγή, η κ. Νικολάκου είπε πως, αν έγινε όντως προσφυγή, θα περιμένουν το αποτέλεσμα αυτής της προσφυγής. Επίσης, προσέθεσε, το αν έγινε ή δεν έγινε προσφυγή από Δημάρχους κατά της απόφασης του ΦΟΔΣΑ, δεν είναι ζήτημα που απασχολεί την Περιφέρεια.

 

Όσον αφορά τους σταθμούς μεταφόρτωσης, ενώ προσδιορίζονται ως δύο από τη ΣΔΙΤ, υπήρξαν συσκέψεις κυβερνητικών στελεχών με μέλη του ΦΟΔΣΑ και προτάθηκε να αυξηθούν οι συγκεκριμένοι σταθμοί, όπως είπε η κ. Νικολάκου. Η Περιφέρεια δεν έχει αντίρρηση απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Ο κ. Πατσαρίνος δήλωσε πως θα έπρεπε να είναι παρών και ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ στη συνεδρίαση. Επίσης, είπε πως ενώ ο ΦΟΔΣΑ τόνισε πως οι όροι της ΣΔΙΤ πρέπει να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, η Περιφέρεια εμμένει στη ΣΔΙΤ ως έχει. Πρότεινε αναβολή του θέματος, ενημέρωση του ΦΟΔΣΑ περί αλλαγών και παρουσία εκπροσώπων του σε επόμενη συνεδρίαση. Ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε πως συμφωνεί και επαυξάνει, σχετικά με την πρόταση του κ. Πατσαρίνου.

 

Εκ μέρους μελών της αντιπολίτευσης, υποστηρίχθηκε πως οι αλλαγές που προτείνει η Περιφερειακή Αρχή επάνω στην προγραμματική σύμβαση αλλοιώνουν ή και αίρουν τη βούληση των μελών του ΦΟΔΣΑ που ενέκριναν την υπογραφή της σύμβασης.

 

Η κ. Νικολάκου είπε πως: "Ο ΦΟΔΣΑ δεν μας κάλεσε στη δική του συνεδρίαση, για να διαφυλάξει το κύρος του. Είναι δυνατόν εμείς να κάνουμε το αντίθετο;"

 

Σε αυτό το σημείο, η κ. Νικολάκου αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Πατσαρίνο και ρώτησε πως αμφισβητεί κάτι που έχουν ήδη αποδεχθεί και στηρίζουν υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης, στην οποία πρόσκειται.

 

Η αναβολή απορρίφθηκε, μετά από ψηφοφορία.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.