Πολιτικη

Οδυσσέας: Γιατί διεκδικώ την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

"Έλαβα αυτή την απόφαση, γιατί άξιζε τον κόπο να διεκδικήσει την εξουσία και κάποιος εκτός μηχανισμών, χωρίς "στρατηγούς" και "οπλαρχηγούς" του παρελθόντος στο επιτελείο του."

 

"Γιατί αξίζει να ακουστεί και η γνώμη μίας νέας γενιάς πολιτικής ευθύνης, και όχι μόνο η οχλαγωγία των οργανωμένων κομματικών στρατών. Γιατί όποιος μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια η Παράταξή μας να γίνει ξανά μεγάλη και ενωμένη, έχει χρέος να το κάνει, χωρίς να υπολογίζει την προσπάθεια ή το πολιτικό κόστος" αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος, εξηγώντας τους λόγους που τον οδηγούν να διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης.

 

Ο κ. Κωσταντινόπουλος, τάσσεται υπέρ της συγκρότησης νέου ενιαίου φορέα με την ενοποίηση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων (Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού) και εκτιμά ότι κρίσιμη παράμετρος θα είναι και το "εάν ο νέος αρχηγός θα μπορεί να αντιπαρατεθεί τα επόμενα δύο χρόνια έως τις εκλογές επί ίσοις όροις με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη εντός της Βουλής", όπου όπως εκτιμά, "οι δυο τους θα προσπαθήσουν να στήσουν ένα τεχνητό μικρό δίπολο".

 

Ερωτηθείς για το εάν ο ίδιος αισθάνεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ απαντά:

 

"Είμαι προοδευτικός. Σοσιαλδημοκράτης. Είμαι ειλικρινής και υπεύθυνος. Στην πολιτική μου διαδρομή δεν κολάκεψα, ούτε είπα ψέματα. Δεν είμαι υποτακτικός κάποιων "πρώην" ούτε όμηρος κάποιων μηχανισμών. Είμαι βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και είμαι έτοιμος να υπηρετήσω μία νέα Προοδευτική Παράταξη, που θα καταθέσει την προοδευτική δημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, απέναντι στην κυβερνητική πρόταση της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια. Υπάρχει μόνο ο εθνικολαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά στις εκλογές, στην κοινωνία, και πάνω απ' όλα, στη συνείδηση των πολιτών".

 

ΠΗΓΗ: alphatv.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.