Πολιτικη

Aνδρουλάκης: Επιτακτική ανάγκη η ριζική ανανέωση σε πρόσωπα

Κάλεσμα σε ενότητα αλλά και αίτημα για ριζική ανανέωση προσώπων "έφερε" μαζί του στην Τρίπολη ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, στο πλαίσιο της μίνι περιοδείας που πραγματοποίησε στην Πελοπόννησο.

Πριν την ομιλία, ο Ευρωβουλευτής είχε την ευκαιρία να δώσει συνέντευξη τύπου σε τοπικά ΜΜΕ. 

 

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης των μικρομεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, που αποτελούσαν επί χρόνια, όπως είπε, τη "ραχοκοκαλιά" της παράταξης. Επισήμανε, επίσης, το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς στην εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την άμβλυνση της φθοροποιού στασιμότητας που, αυτή τη στιγμή, μοιάζει "καταδικαστική" για τους πολίτες.

 

Επιπρόσθετα, ο υποψήφιος ηγέτης της ΔΗ.ΣΥ., περιέγραψε ως στόχο το να αποτελέσει η παράταξη μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στις επόμενες εκλογές, απέναντι σε Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

 

Ως προσωπικό του στόχο και απόλυτή του προτεραιότητα, εφόσον εκλεγεί, ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε την "Ηθικοποίηση του πολιτικού συστήματος. Ήτοι την αντιμετώπιση της πελατειακής λογικής και των κομματικών διορισμών που, όπως είπε, μας έφεραν στο δυσχερές σημείο που βρισκόμαστε.

 

Για τους συνυποψηφίους του, δήλωσε πως τους εκτιμά όλους και ο καθένας από αυτούς μπορεί να προσφέρει πολλά για τον κοινό στόχο που, τελικά, είναι η ενότητα και η ενδυνάμωση της εκλογικής επιρροής του χώρου της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, για την οποία είπε πως δεν έχει ξεπεράσει την κρίση και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα σε εκλογικές αναμετρήσεις και δημοψηφίσματα διαφόρων χωρών μελών.  

 

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, για την οποία είπε πως δεν έχει ξεπεράσει την κρίση και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα σε εκλογικές αναμετρήσεις και δημοψηφίσματα διαφόρων χωρών μελών. Για τους ευρωσκεπτικιστές-που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις πανευρωπαϊκά-, καθώς και για τους "δημαγωγούς" που θέλουν διάλυση της Ε.Ε., ο Ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ έχει μια και μόνη ερώτηση, όπως είπε: "Από το 1950 έως σήμερα, η Ευρώπη έχει απολέσει τη μισή, σχεδόν, ισχύ της, πληθυσμιακά και ως προς το Α.Ε.Π., παγκοσμίως. Αν αυτό έγινε και γίνεται με τις χώρες ενωμένες, τι άραγε θα συμβεί όταν η κάθε χώρα θα είναι μόνη...;"

 

Όσον αφορά την πρότασή του για "debate" μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ., ο κ. Ανδρουλάκης ήταν κατηγορηματικός: "Οφείλουμε να εκτεθούμε, να εκθέσουμε την ενότητα αλλά και το γόνιμο διάλογο. Κανείς δεν πρέπει να "δοξάζεται κρυπτόμενος"!"

 

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χρόνο που θα χρειαστεί για να προχωρήσει ο νέος φορέας σε ιδρυτικό συνέδριο μετά την εκλογή αρχηγού, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως θα πρέπει αυτό να γίνει σύντομα, μέσα σε τρεις μήνες μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας.

 

Να σημειώσουμε πως στο Εργατικό Κέντρο βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Γιαννακούρας, ο Βουλευτής Λακωνίας , κ. Γρηγοράκος αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κοτσιάνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.